Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, imar barışı hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere site sakinleriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Haftanın belirli günleri sitelerde toplantılar düzenleyen, imar barışı ile ilgili sorulara cevap veren ve vatandaşın sıkıntılarını dinleyerek çözümler getiren Genç, son olarak Tarabya’da bulunan Sanatçılar Sitesi sakinleriyle fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda, sitede oturan vatandaşlar problemlerini dile getirdi. Özellikle imar barışı yasası ile ilgili gelen sorulara cevap veren Başkan Genç, site sakinlerini bilgilendirdi.

“Ekonomik, sosyal ve siyasi krizler var”

Toplantıda konuşan Başkan Genç, “Yaşamın her alanında olmaya çalışıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durumların, yereli etkilememesi mümkün değil. Ciddi ekonomik, sosyal ve siyasi krizler var. 2016’dan bu yana doğru dürüst ruhsat alabilen yapı yok. Son emlak vergileri, tahakkuk sonrasında tahsil edilen paranın yarısı bile değil. Bu da içinde bulunduğumuz krizi anlatıyor. Tasarruf yaparak, özellikle temel belediyecilik faaliyetlerinin aksamadan devam etmesi için, önlemler almaya devam ediyoruz” dedi.

“İller Bankası’nın kararı belediyeleri zor durumda bıraktı”

“Son çıkar kararname ile İller Bankası’nın belediyelere yapmış olduğu ödemelerden %30 pay kesmesi ile belediyeleri zora soktu” diyen Genç, “Bu durumun Sarıyer Belediyesi’ne yansıması her ay 1,5 milyon demektir. 12 ay sonunda 18 milyon civarında belediyenin yıllık kaybı var demektir” ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, vergi yapılandırması ile ilgili konuştu

Vergi yapılandırması hakkında da konuşan Genç, şu ifadeleri kullandı: “Birileri vergi vermeyip iki yılda bir vergi barışı bekliyor. Bu doğru mudur? Vatandaş iyi niyetiyle, bu ülkeye olan bağımlılığı ile yurttaş sorumluluğu ile vergisini vermeye çalışırken birileri vergi vermeyip ondan sonra iki senede bir affa uğraması, diğer yurttaşların kötü durumuna düşmesine neden olur. Sarıyer Belediyesi’nin en büyük geliri emlak vergileri, vatandaş nasıl olsa af gelir diye vergi vermiyor, bekliyor.”