23 Haziran’daki İBB seçimi kapsamında çalışmalarını sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sarıyer’i ziyaret etti. Soylu, İstinye’deki Trabzonlular Buluşması’nda vatandaşlar ile bir araya geldi.

İstinye’de hemşeri dernekleri ile bir araya gelen Süleyman Soylu, mahalle esnafını da ziyaret etti. Burada Trabzonlular Buluşması’na katılan Soylu’ya; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu ve AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar eşlik ederken, etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

“Aldığımız oylar omuzlarımıza sorumluluk yüklüyor”

Trabzonlular Buluşması’nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Soylu, 31 Mart seçiminde Cumhur İttifakı olarak aldıkları yüzde 52 oy oranının omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklediğini belirten Soylu, vatandaşların kendilerini destekleyerek uyguladıkları politikaları beğendiklerini ifade ettiklerini vurguladı.

“23 Haziran'a kadar anlatacağım”

“Üzerimdeki sorumluluğu biliyorum. 24 saatin 20 saati çalışan bir kardeşinizim. İçişleri Bakanı olduğum günden bugüne kadar, millet kafasını rahat bir şekilde yatağa koymadan uyumadım. Bana diyor ki, 'Senin İstanbul'da ne işin var?' Bugün ondan izin kağıdı aldım da geldim. İstanbul'da şu işim var. Bizim borcumuz var. İstanbul'a borcumuz var. Bedirhan bebeğe borcumuz var. Annesini babasını bırakıp ta Batman'ın Kozluk'unda oradaki çocuklar birilerine kanmasınlar, aydınlık yarınlarına adım atsınlar diye onlara orada öğretmenlik yapan Aybüke kızımıza bizim borcumuz var. Gümüşhane'ye giderken katledilen Necmettin öğretmene borcumuz var. Masumiyetinden başka hiçbir şeyi olmayan Eren Bülbül kardeşimize bizim borcumuz var. Ekrem İmamoğlu üzerinden PKK İstanbul'a sızmaya çalışacak, ben de aval aval bakacağım. İçişleri Bakanı koltuğunda oturacağım, 'Nasıl olsa bu koltuk bizimdir, yüzde 52 oy aldık' diyeceğiz ondan sonra İstanbul'a onların sızmasını bir vesileyle orada seyirci kalacağım. Ben bir cümle de olsa, bir kişiyi de bulsam 23 Haziran'a kadar anlatacağım” dedi.

Soylu’dan İmamoğlu ve Küçükkaya açıklaması

Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın ortak yayın öncesi bir otelde görüşmelerine ilişkin değerlendirmede bulunan Soylu, şöyle konuştu: “Geçen akşam televizyondan önce olanlar. Biz de saf saf seyrediyoruz. 'Aman bunlar hiç birbirleriyle konuşmamışlar.' Sonra, meğer gelmişler daha önce işi pişirmişler ama 'Biz doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayız.' Oturmuş ikide bir orada '3 dakika konuşacaksın, 1 saniye fazla konuşmazsın.' E, sen oturmuşsun otelde, saatlerce, dakikalarca konuşmuşsun. Bir de şimdi '2-3 dakika konuştum' diyorsun. Soruyu soruyor, tabloyu tak diye çıkarıyor. Binali Ağabey de içinden arıyor soruyu. Sadece oylarda yapmadılar. Kendi sistemlerinin tamamı budur. Bir de anlamadığım bir şey var. Bu ahlaksızlıktır. Orada yüz yüze konuşacaksın saatlerce, Binali Ağabeyi de telefondan idare edeceksin. 'Bir şey söylüyor musunuz efendim?' Ne söylesin adam? Desen ki, 'Ben de sana geleyim. 1 saat, 1,5 saat rakibime gittim.' Onu da onlara söylemek durumunda değilsin. Gizli gizli otele gir. Onunla beraber konuş. Orada soruların ne olacağını, nerelerde keseceğini, nerelerde ona hangi soruyu yönelteceğini onunla beraber pişir. Ondan sonra gel, onu orada kurtarmak için 50 türlü filmi ortaya koy.”