Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sarıyer Büyük Liman Kılavuzluk İstasyonu'nda kılavuz kaptanlar ve deniz trafik operatörleri ile bir araya geldi.

Bakan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkenin geleceği adına binlerce projenin yapımını üstlenirken, kılavuz kaptanları ve deniz trafik operatörlerini da el üstünde tutmaya devam ettiklerini belirterek, ulusal ve uluslararası bandıralı gemiler, limanlar, boğazlar ve nehir ağızları gibi tehlikeli ve dar su yollarında görev yapan çalışanların 7/24 hizmet esasına göre çalışarak, denizlerdeki yük ve yolcu taşımalarında kıymetli ve kritik bir görev üstlendiklerini söyledi.

"Kanal İstanbul ile şehir içi deniz trafiği nefes alacak"

Bakan Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de "Dünyada İstanbul Boğazı'ndan bir tane var. Kanal İstanbul, tamamlandığında başta İstanbul Boğazı ve çevresindeki insanların can ve mal güvenliği olmak üzere tarihi ve kültürel doku da korunacak. İstanbul Boğazı'ndaki keskin virajlar, sert akıntılar ve şehir içi deniz trafiği nefes alacak. Muhtemel bir deniz kazasıyla yaşanabileceklerin önlenmesi açısından Kanal İstanbul, Türkiye için olduğu kadar boğazlarımızı kullanan tüm ülkeler için de büyük öneme sahip" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizi, ulaşım ve iletişimde önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz"

Bina merkez ve sistem yatırımlarının yanında, birlikte çalıştıkları arkadaşlarının ücret ve özlük haklarında da iyileştirmeler yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, doğu-batı ve kuzey-güney hattında tüm ulaşım modlarının kavşağında yer alan ülkemizi, ulaşım ve iletişimde önemli bir merkez haline getirmek istiyoruz. Temel hedefimiz; üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin 'denizci ülke' kimliğini öne çıkarmaktır. Biz, denizlerimizi 'Mavi Vatan' olarak görüyor, vatanımızın geliştirilip, savunulmasını öncelikli hedef kabul ediyoruz" dedi.

SARIYER POSTA