Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Altay Unan, corona virüs pandemisi nedeniyle antrenman ve maçlara çıkamayan, gelirlerinin büyük bölümünü kaybeden spor kulüplerine maddi destek verilmesi için Meclis'in Şubat ayı 2. oturumunda önerge verdi.

Sağlıktan eğitime, sanattan sosyal yaşama kadar tüm dünyayı olumsuz etkileyen Covid-19, özellikle amatör spor kulüplerin maddi zorluklar yaşamasına neden oluyor. Sarıyer'deki spor kulüplerinin taleplerine kayıtsız kalmayan Altay Unan, hazırladığı önergeyi Meclis Başkanlığı'na sundu. Unan'ın önergesi oybirliği ile kabul edildi.

"KULÜPLER PANDEMİ SÜRECİNDE MAĞDUR OLDU"

Meclis oturumunda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Altay Unan, "Spor kulüplerimiz ile ilgili bir önerge vermek istiyorum. Sarıyer Belediyesi olarak ilçemizdeki spor kulüplerine elimizdeki imkanlar dahilinde malzeme, ulaşım ve maddi destekler yapıyoruz. Fakat özellikle pandemi sürecinde kulüpler, sporcular, antrenörler ve kulüp çalışanları mağdur oldu. Belediyeden bu sıkıntılı süreçte zaman zaman spor kulüplerine yaptığı desteği ivedilikle beklemektedir. Bu maddi desteğin verilmesi için gerekli incelemelerin yapılarak tarafımıza bilgi verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

"KULÜPLER AÇIK OLMAMASINA RAĞMEN DESTEĞİMİZİ VERDİK"

Unan'ın önergesine cevap veren Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Üyesi Nadir Günday, "Sarıyer Belediyesi olarak kulüpler açık olmamasına rağmen desteğimizi verdik. Bunların dışında ekstra bir talepleri varsa oturup konuşuruz" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ