Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in Fatih Sultan Mehmet portresinin İBB tarafından satın alınmasına ilişkin yaptığı paylaşıma sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

İBB tarafından satın alınan Fatih Sultan Mehmet tablosu, Sarıyer siyasetinin de gündeminde. AK Partili Hüseyin Coşgun yaptığı paylaşımda, Sarıyer Belediyesi'nin İstanbul'un fethi ile ilgili yıllardır herhangi bir etkinlik düzenlemediğini söylerken, buna karşın Başkan Şükrü Genç'in satın alınan tablo ile ilgili açıklamasını eleştirdi.

1480 YILINDAN KALAN BİR ESER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Londra'da 7.9 milyon TL'ye Fatih Sultan Mehmet'in portresini satın aldı. Gentile Bellini'nin en önemli resimleri arasında sayılan ve tuval üzerine yağlı boya çalışılmış yapıtın eni 33.4, boyu ise 45.4 santimetre. Tablonun sağ alt köşesinde Latin harfleriyle not düşülen tarih ise 25 Kasım 1480.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TEPKİ GÖSTERDİ

Başkan Şükrü Genç'in, İBB'nin tabloyu satın almasına ilişkin " İstanbul'a yakışacak anlamlı mirasa sahip çıktığı için İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyorum" paylaşımına tepki gösteren AK Partili Hüseyin Coşgun, belediyenin İstanbul'un fethi ve Fatih Sultan Mehmet ile ilgili etkinlik düzenlemediğini belirtti. Coşgun, mesajında şu ifadelere yer verdi: "11 yıl oldu ortak mesai yapalı. İstanbul’un fethi dahil Fatih Sultan Mehmet Han ile ilgili bir organizasyona şahit olmadım. Ama ukala bir hareketi aklamak ve kurtarmak için siyaset üretmek bu olsa gerek."

SARIYER POSTA GAZETESİ