AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, binlerce Sarıyerlinin İBB Meclisi’nde ele alınan ve çıkacak sonucu merakla beklediği Islah İmar Planları’nın yeniden görüşülmek üzere Sarıyer Belediyesi’ne iade edilmesine ilişkin bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçen ve İBB’ye gönderilen Islah İmar Planları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi. Alınan karar doğrultusunda planlar iade edilirken, ortak bir komisyon kurulmasına karar verildi. Bunun üzerine AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Algı değil bilgi kazandı” ifadelerine yer verildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

“Saygıdeğer Sarıyerliler 5 Ay önce ne dediysek o oldu. Sarıyer AK Parti grubu olarak Aralık 2019’da Mahalleler Birliği, Muhtarlar ve diğer katılımcılar ile yaptığımız istişare toplantıları sonucu imar ıslah planlarının yasal mevzuat yönünden birçok sıkıntı içerdiği, tapu bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarını çözmediği, hususlarında fikir birliği içinde kalmıştık. bu sorunların çözümü için tüm sorumlularla “Çalıştay” kararı almamıza rağmen, kararı görmezden gelerek 6 aralık 2019’da ki Sarıyer meclisinde bir dayatma olarak önümüze getirilen planlara eksik ve hataları madde madde yazarak, siyaseten de kullanılmaması için evet oyu verdik.

İlçe Meclisinde alınan karar İBB Meclisi’ne gönderildi. 12 Mart 2020’de İBB Meclisinde CHP ve AK Parti grubunun oybirliği ile İmar Islah Planlarının gerçek sorumlularının oluşturacağı “Çaçlıştay Grubu” kurarak imar ıslah planlarının yasal ve teknik hususlarda içeren sorunlarının aşılması için alternatif çözüm yolları bulunduktan sonra konunun yeniden değerlendirilmek üzere ilçesine iadesi kararı alındı.

Peki ne oldu; Sarıyer Belediyesi bizlere 5 Ay zaman kaybettirdi. Vatandaş önüne çıkacak sorunları artık çok daha iyi biliyor. Tüm katılımcılar daha da bilinçlendi. Bu süreçte planlara sahip çıkmayan, planlardaki sorunları görmemezlikten gelen Sarıyer Belediyesi sınıfta kaldı.

Sonuç; Sarıyer Belediyesi’nin İmar ıslah planı sürecine hakim olmadığı, planlara sahip çıkmadığı, İBB, AK Parti ve CHP grubuna planla alakalı bilgi vermediği, ikna etmek için gayret göstermediği belli oldu. Algı değil bilgi kazandı. Sarıyer Belediyesi kaybetti..”

SARIYER POSTA