111

Yerel seçime hazırlık amacıyla AK Parti tarafından Kilyos’ta hizmete sokulan irtibat bürosunun açılışı bir miting havasında geçti.

Kilyos’ta yaşayanların yanı sıra dışarıdan gelenlerin de katılımıyla Kilyos Meydanı’ndaki irtibat bürosunun önünde yoğun bir kalabalık oluştu.

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, CHP’nin Sarıyer’de halkın 5 yılını çaldığını belirtip, “İnşallah bu 5 yılın sonunda, çalınan yılları geriye alacağız ve kalan hizmetleri kaldığımız yerden, devam ettireceğiz” dedi.

44AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı seçim çalışmalarını Kilyos’taki irtibat bürosunun açılışı ile başlattı. İrtibat bürosunun hizmete sokulmasından önce Kilyos Stadı’nın açılışı yapıldı. Ardından irtibat bürosunun bulunduğu Kilyos Meydanı’na geçildi. Binlerce kişinin bulunduğu açılış töreni ise adeta bir mitinge dönüştü. Açılışa katılan partililerin sık sık İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir için “Sarıyer seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’le birlikte Sivas Milletvekili Ali Turan, İstanbul Milletvekili İsmail Safi, İl Başkan Yardımcıları, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Düşmez, Mehmet Ali Erdoğan, eski Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy, Cem Vakfı Sarıyer Şube Başkanı Ebu Zeyit Kıral, Belediye Meclis Üyeleri de açılış törenine katılanlar arasındaydı.

93_27HÜSEYİN ÖZDEMİR: “4,5 YILDA SARIYER’DE BÜYÜK ESERLER ORTAYA KOYDUK”

Kilyos Stadı ve AK Parti Kilyos İrtibat Bürosu’nun açılış töreninde konuşan Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti’nin büyük ve güçlü Türkiye hedefinde gece gündüz tüm samimiyetiyle çalıştığını belirterek, “Yeni Büyük Sarıyer için de bugün Kilyos’tan start veriyoruz. 4,5 yılda Sarıyer ölçeğinde büyük eserler ortaya koyduk. 3 hastane projesi, karayolu tüneli, metro, tekne parkların yanı sırada ilçemize 2 tane stad kazandırdık. Kilyos’a yaptığımız yatırım toplam 100 milyon lira. Sarıyer’in sınırlarını Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallesi olmak üzere doğal sınırlarına kavuşturduk. Sarıyer’i İstanbul’un gözbebeği haline getirdik. Biz popülist siyaset değil hizmet siyaseti üretiyoruz” dedi.

93_23Konuşması sırasında CHP’li Sarıyer Belediyesi’ni de eleştiren Özdemir, “Bu kötü yönetim son olarak tarihi bir rekorla tekrar borçlanmaya gitti. Belediyenin yaklaşık borcu 200 milyon lira. Bu rekorla doğmamış çocuklarımızın geleceğini de ipotek altına aldılar” ifadesini kullandı.

“BİZİM SESİMİZ ARTIK DAHA GÜR ÇIKACAK”

Sarıyer’deki mülkiyet sorunu ile ilgili görüşlerini belirtirken yine CHP’yi suçlayan Özdemir şunları söyledi:

“Çözümün önünde takoz oluyorlar. Biz şiddet içerikli sokak eylemlerini kınıyoruz. Sarıyer’de AK Belediyeye doğru yürürken bizi hizmet yolunda tehdit edenler bu yaptıklarıyla bizim ancak azim ve kararlılığımızı arttırırlar. Bizim sesimiz artık daha gür çıkacak, çünkü yapacak çok işimiz var. Biz Sarıyer’i sağlık ve turizm merkezi haline getirmek, eski günlerine özlem duyan Kilyos’umuz uluslararası turizm merkezi olsun istiyoruz. Biz huzurlu bir Sarıyer, istikrarlı bir Türkiye olsun istiyoruz.”

93_32 (1)EKREM ERDEM: “SARIYER’DEKİ HİZMETLERİN ALTINDA AK PARTİ İMZASI VAR”

Kilyos Stadı'ndaki konuşmasından sonra irtibat bürosunun önünde biriken kalabalığa da hitap eden Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise,  AK Parti Hükümeti olarak verilen hizmetlerden söz ettikten sonra CHP’lileri eleştiren bir konuşma yaptı ve şunları söyledi.

“Sarıyer'de yapılan birçok hizmetin altında AK Parti imzası bulunmaktadır. Üçüncü boğaz köprüsünden Sarıyerliler de yararlanacak. Onlar ancak yıkmayı, tahrip etmeyi ve hakaret etmeyi bilirler. Hizmetten anlamazlar. Bunu anlamadığını en iyi siz biliyorsunuz. İşte Gezi Parkı'nda bu belediyeler, olaylara destek 93_36vermekten başka bir şey yapmadılar. Gezi Parkı'nda neyi gördünüz? Çevrecilik adına, 'ağaçlar katlediliyor' diye, geldiler. Gezi Parkı'nda katledilen ağaç yoktu. Çalışma, yerinden sökülenden daha çok ağacın dikileceği bir gezi alanı oluşturmaktan başka bir şey değil. İktidardan umudunu yitirenler, sokak hareketlerine umut bağlayanlar, orada da hüsrana uğradılar. İnşallah en iyi cevabı 2014 seçimlerinde alacaklar."

Yapılan konuşmalardan sonra AK Partili yöneticiler irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti. Ardından irtibat bürosuna geçip, kısa bir süre oturan Ekrem Erdem, milletvekilleri ve ilçe yöneticileri daha sonra Kilyos Camisi’nde akşam namazı kıldı.

Açılışa katılanlara AK Parti teşkilatı tarafından akşam yemeği dağıtılması sırasında ise izdiham yaşandı.

Bu arada Sarıyer’e bağlı köylerin mahalle statüsüne alınmasından sonra ilk kez bir siyasi parti bu köylerden birinde seçim bürosu açmış oldu.