AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Abdullah Güler ve beraberindeki heyet, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'nu makamında ziyaret ederek, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede; Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyeleri Hasan Demiralp, Abdullah Günaylı, AK Parti Sarıyer Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Korkmaz, AK Parti Sarıyer Tanıtım Medya Başkanı Ümit Sanlav ve AK Parti Sarıyer ilçe yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

"SARIYER'İN EN BÜYÜK PROBLEMLERİNDEN BİRİ VİZYON EKSİKLİĞİ"

Sarıyer'in mevcut sorunlarını dile getiren Pehlivanoğlu, "Sarıyer'in en büyük problemlerinden biri vizyon eksikliği. Boğaz'ın incisi, İstanbul'un nefesi olan ilçemizin; mülkiyet, ulaşım, altyapı, yıllardır çözülemeyen ve her seçim dönemi önümüze balıkçılar çarşısı gibi birçok sorunu var. Fakat bunları çözen yok. Burada siyasi partilerin önemi yok. Makamlar gelir geçer, kalıcı olan Sarıyer'dir" şeklinde konuştu.

"SARIYER'DEKİ İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜLEMEMESİNİN SUÇLUSU CHP'DİR"

Ziyarette Sarıyer'in sorunları ele alınırken, Milletvekili Abdullah Güler, "AK Parti hükümeti olarak tapu sahibi olmayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek ve ikamet ettikleri konutların yasal çerçeve içerisine alınması için çıkardığımız İmar Barışı, maalesef CHP tarafından sekteye uğratılmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz yıllarda CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve arkadaşları, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak öngörünümdeki yapı kayıt belgelerinin askıya alınmasını sağladı. Açık ve net ifade ediyorum. Sarıyer'deki imar sorununun çözülememesinin ve adeta kangren haline gelmesinin suçlusu CHP'dir" dedi.

"ŞÜKRÜ GENÇ MAKAM ARACI KADAR SARIYER İÇİN DERTLENMİYOR"

Güler, "Sarıyer, CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç yönetiminde son 12 yılda hangi hizmeti aldı? Boğaz'ın incisi, İstanbul'un nefesi olan bu kadim ilçemizdeki tüm yatırımlarda AK Parti'nin imzası var. Çünkü CHP'nin tek argümanı 'karşı çıkmak'. Muhalif oldukları konunun vatandaşın yararına olup olmadığını da gözetmiyorlar. Neden? Çünkü Sarıyer için hayal kurmuyorlar. Şükrü Genç makam aracı kadar Sarıyer için dertlenmiyor" ifadelerini kullandı.

"SARIYER BELEDİYESİ GENÇLER İÇİN HANGİ HİZMETİ YAPTI?"

Sarıyer'e hizmet yapılmadığını söyleyen Güler, "8 üniversitesi ve yaklaşık 110 bin öğrencisi bulunan Sarıyer'de, ilçe belediyesi bu gençler için hangi hizmeti yaptı? Fatih'te son 2.5 yılda onlarca kütüphane açtı. Büyükdere'deki eski başkanlık binasını kütüphane yapacağını söyleyen Şükrü Genç üzerinden aylar geçmesine rağmen orayı neden hizmete açmadı? Gerek bütçe, gerekse nüfus olarak Sarıyer'in çok daha ileride olması gerekiyor. Fakat sen şuan hizmet anlamında Kağıthane Belediyesi'nin 10'da 1'i kadarsın. Vatandaşımızın verdiği kararlar bizim için emirdir. Kimi görmek istiyorlarsa onu seçerler. Son 2,5 yılda İstanbul'un düştüğü durum ve Sarıyer'in hizmet alamayışı ortada. Dolayısıyla önümüzdeki seçimlerde halkımızın işi ehline vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

SARIYER POSTA