AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hüseyin Coşgun ve AK Parti Meclis Üyesi Ergin Durdu, Sarıyer Belediyesi 2021 Performans ve Bütçe Tasarısını, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirdi.
Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na verdiği bir röportajda 'Sarıyer'in geleceği ipotek altına alınıyor' çıkışıyla dikkat çeken AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, bu kez 'Meclis'te kabul edilen2021 bütçesiile Sarıyer'in geleceği ipotek altına alınmıştır' ifadesini kullandı.
"KABUL EDİLEN BÜTÇEDEN MEMNUN DEĞİLİZ"
Hüseyin Cevahiroğlu,"Biz her zaman olduğu gibi bugün de AK Parti olarak değil, Sarıyerli vatandaş olarak konuşacağız. Sarıyer'in geleceğini düşünerek, çocuklarımızın ve torunlarımızın yaşayacağı güzel bir ilçeyi umut ederek düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Meclis'te onanan bütçenin Sarıyer’i memnun etmediği çok açık. Peki biz bu bütçeden neden memnun değiliz? Konuşmamın sonunda ifade edeceğim cümleyi en baştan söyleyeyim. Sarıyer'de birçok şeyde (Gençlik, spor, kültür, imar, dönüşüm, çevre, afet hazırlığında) yokuz ama yeme, içme, gezme, harcama kalemlerinde ve dolayısıyla borç da varız.Sarıyer'in geleceği ipotek altına alındığı için bütçeden hoşnut değiliz. Geçtiğimiz aylarda sizinle 2019 performansının da değerlendirmesini yapmıştık. O röportajda Sarıyer'in geleceği ipotek altına alınıyor demiştik. Fakat 2021 bütçesini gördüğümüzde düşüncemiz değişti. Artık Sarıyer'in geleceği ipotek altına alındı diyebiliyoruz. Sunacağımız veriler hayali değil, hepsi belediyenin verdiği bilgiler kaynağından doğru. Bunun yanı sıra bir ilçeyi değerlendirirken tek başına rakamlar ile bir yere varamazsınız. Bu yüzden komşu ilçeler karşılaştırarak durumun vahametini anlaşılır hale getireceğiz. Bunu da sadece AK Partili değil, farklı siyasi partilerin yönetiminde olan belediyeler ile karşılaştırarak yapacağız" dedi.
"BU KADAR DÜŞÜK BÜTÇE AYRILAMAZ"
Spor ve gençlik için ayrılan bütçeyi eleştiren Cevahiroğlu, "Sarıyer Belediyesi'nde gençlik ve spor için ayrılan 4.2 milyon TL'lik bütçe, 530 milyon TL'nin içerisinde yüzde 0.5 oranına denk geliyor.Çalışmalar veya projeler için bu bütçenin yeterli olup olmadığı ortaya çıkıyor.Kağıthane Belediyesi spora 9.4 Milyon TL ayırdı. Bu bütçe nüfus ve yüzölçümündeki farka rağmen ortaya çıktı. Ayrıca Kağıthane'de çok sayıda spor tesisi ve saha var. Bizde ise tesisleşme çok yetersiz. Bizim 4.2 milyon TL'nin içerisinde de amatör spor kulüplerine yalnızca 1.3 milyon TL ayrıldı. Sarıyer'i seven, geleceği için beklentisi olan kişi bu kadar düşük bütçe ayıramaz.Bunların yanı sıra kültür, sanat ve gençlik için de ayrılmadı. Bütçenin aslan payının özel kaleme gittiği çok açık.
"BİZİM DERDİMİZ SARIYER"
Cevahiroğlu, "Başkan nemecliste ne de başka bir ortamda 2019 performansı için yaptığımız eleştirilerin hiçbirine cevap verememiş durumda. 2021 için yapılan bütçeyi Sarıyerli kardeşlerimiz bilsin diye bu canlı yayını yaptık. Ardından doğruların tüm Türkiye tarafından bilinmesi için çalışacağız. Neden? Çünkü hepimizin kalbi Sarıyer diye atıyor. Burada bizim derdimiz siyaset değil. Tamamen Sarıyer'in menfaatleri" ifadelerini kullandı.
"YATIRIMA HASRETİZ ŞARKISINI MAALESEF HEP BİRLİKTE SÖYLEYECEĞİZ"
Fen İşleri Müdürlüğü'ne ayrılan bütçeyi eleştiren Cevahiroğlu, bizde ayrılan harcama miktarı 41 Milyon TL iken, komşularımızda Şişli’de 73, Kağıthane’de 107, Beykoz’da 135 milyon TL lik bütçeler var. Bu veriler bile ne kadar kötü durumda olduğumuzu göstermektedir.
"Fen İşleri Müdürlüğü'nün alt kalemlerine baktığımızda yatırıma bütçesi 10 milyon, yol bakım-onarım-yenilemeye 9 milyon, olumsuz hava koşullarına 1 milyon, afet hazırlığına 56.000 TL ayrıldı. Bu tablo bize bu sene de “karlar yağar, yağar yağar ağlarım” şarkısı ile “Yine bize hüsran, yine yatırıma hasretiz” şarkısını hep birlikte söyleyeceğiz" diye konuştu.
"TASARRUF YAPMAZSAK BORCUN ALTINDAN KALKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"
"Özel Kalem bütçesi çok önemli bir konu" diyen Cevahiroğlu, "Tamamen yiyelim, içelim, gezelim, ağırlayalım bütçesi. Daha da ilginci Meclis üyelerimiz harcamaların nereye yapıldığını kontrol edemiyor. Arkadaşlarımız CHP Meclis üyelerinin de nereye harcandığını soramadığını ifade ediyor. Sarıyer Belediyesi bu kalemde 13 milyon TL harcıyor. Son 5 senede yüzde 240 artış oldu. Kağıthane 5 milyon TL, Şişli ise 4.3 milyon TL harcıyor. Bu tarz harcamalardan kesinlikle tasarruf edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra basın ve halkla ilişkilerde tasarruf yapmazsak borcun altından kalkmamız mümkün değil. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde 10 milyon TL harcanıyor. 5 sene içerisinde de 4 milyon TL'den 32 milyon TL'ye yükseldi. Belediye Başkanı kanaldan kanala gezmek için harcamayı 8 kat artırdı.Kentsel dönüşüme 50 bin TL, imar ve şehirciliğe 6,7 milyon TL harcayan belediye, basına 7.9 milyon TL ayırabiliyor" şeklinde konuştu.
"EKSİKLİKLERİ GİDERMEK İÇİN UĞRAŞ VER"
Geçtiğimiz haftalarda CHP milletvekillerinin İmar Barışı ile ilgili yaptığı iptal başvurusunu değerlendiren Cevahiroğlu, "Salih Bayraktar İmar Barışı'nın temelinde olan bir kişiydi. Allah kendisinden razı olsun. Çevre ve Şehircilik Bakanı'nı Sarıyer'e getirip sahilden 2 kilometre gerisindeki arazilere götürmüştü. 'Burası nasıl öngörünüm içerisinde kalıyor?' deyip gerçek anlamda öngörünüm olan yerleri anlattı. Fakat CHP yasanın zenginler için getirildiğini söyleyince,TBMM'de sahil hattındaki yalılar dışında üst kısımda kalan ve öngörünüm olmayan yerler de bu yasanın içerisine dahil edildi. Sarıyer'de de yüzde 80 oranında bir yapı buna dahil oldu. Tasarı yasalaştıktan sonra Beykoz ve Üsküdar'da bu işe dahil olmak istedi. Akabinde bu ilçeler de katıldı. Fakat CHP milletvekilleri 1986 yılında vatandaşların mağduriyetini çözen Tapu Tahsis Belgesi'ni iptal ettirdiği gibi halkın yararına yine taş koydular. Anayasa Mahkemesi iptal kararı verdi. Belediye Başkanı ne diyordu; 'Kanunlar halkın lehine kullanılmalı.' Kanunda eksik varsa iptal ettirmek için uğraşma, eksiklerini gidermek için uğraş ki binlerce insanı mağdur etme. Bu kapsamda Gökan Zeybek'e bu konu hakkında çalışmasını söyledik. Güya konuyu da iyi biliyor. Ancak ben iyi bildiğini kabul etmiyorum. İyi bilen biri eğer Sarıyer'i de seviyorsa elini taşın altına koyacak. Aksine gövdesini taşın altına koyan AK Parti'nin çıkardığı İmar Barışı'na 135 CHP millet vekilin arasında 80. sırada iptal imzası vermeyecek.Bu durumda Millete hesabını kendisi verecek" dedi.
"SAMİMİYETSİZ İNSANLARLA ÇALIŞMAKTAN RAHATSIZ OLUYORUZ"
Cevahiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sarıyer'in mülkiyet sorununu çözmek için gönlünü koyan arkadaşlarımız var. Seçimden önce 'Bir çalıştay yapalım da süreç nasıl ilerliyor, konuşalım' dedik. Seçimin ardından geldiler ve biz kendilerine gerekli bilgileri verdik. Samimiyetsiz insanlarla çalışmaktan inanılmaz rahatsız oluyoruz. Biz bunu çözmek için uğraş verirken, İBB 5 Mart'ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde bir çalıştay yaptı. Bunun sonucu ne zaman geldi ? Temmuz'da yani 5 ay sonra çalıştay da ne konuşulduğuna dair yazılar geldi. Bunların hepsini zaten biz not etmiştik. Asılçözüm, sonuç nerede? Aynı gün İBB Başkanı 'Boğaz'da tapu sorununu çözdük' diye bir Tweet attı. Soruyorum hangi sorunu çözdüler?" toplantı yapılması bunlar için çözümse yandık.
"AMACIMIZ İLÇEMİZİN YARARINA PROJELER ÜRETMEK"
"Bütün konuştuklarımız Sarıyer'in lehine çalışmalar yapılması için" diyen Cevahiroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:"Amacımız ilçemizin yararına projeler üretmek. Ortaya çıkan tablo Sarıyer Belediye yönetiminin şuan ki anlayışı ile bu işi yürütemeyeceğini gösterdi. Elimizdeki bütçe ve faaliyet raporundaki veriler ile bunu vatandaşlarımıza aktardık."
"SARIYER ADINA SİYASET YAPIYORUZ"
Çalışmaları yakından takip ettiklerini vurgulayan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hüseyin Coşgun, "Bizim hiçbir zaman şahsi bir tepkimiz olmadı. Tamamen Sarıyer adına siyaset yapıyoruz. İlçemizin gerçeklerini her seferinde dile getirdik. Sarıyer Belediyesi'nin kurumsal bir hafızası var. Belediye Başkanı Şükrü Genç'in de 2009 yılından bu yana verdiği seçim vaatleri bulunuyor. Bir de bu vaatlerin 12 yılda uygulanma şekli var. Biz bunları irdeliyoruz ve irdelemeye de devam edeceğiz" dedi.
"TESİS YOK, HARCAMA VAR"
İşletme ve iştirak giderlerine değinen Coşgun, "Sarıyer Belediyesi olarak elle tutulur bir işletmemiz yok fakat 20 milyon TL işletme ve iştirak giderimiz var. Kağıthane Belediyesi'nde restoranların olduğu 4 sosyal tesis, olimpik yüzme havuzun olduğu 2 spor kompleksi, resmi müsabakanın oynanabileceği 7 nizami saha, BKSM gibi 9 binası var. Komşu ilçemizin gideri 10 milyon TL iken bizim giderimiz 20 milyon TL. Yeteri kadar tesis olmamasına rağmen 2 kat fazla harcama yapmışız. Biz bunların sorgulamasını yaptık" şeklinde konuştu.
"SARIYER BELEDİYESİ'NİN BORCU ALDI BAŞINI GİDİYOR"
Belediyenin borç batağında olduğunu belirten Coşgun, "Sarıyer Belediyesi'nin borcu aldı başını gidiyor. 2014 yılında Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahallelerinin Sarıyer'e bağlanmasıyla birlikte ekonomik getirisini göz ardı etmeyelim. Bu mahallelerden gelen yıllık 100-150 milyon TL olmasaydı belediyenin 800 milyon TL'yi aşan borcu çok daha vahim durumda olurdu. Borcu olmayan ve artı durumda olan Kağıthane Belediyesi'nin 50 milyon TL emlak geliri var. Nüfus olarak daha kalabalık olduğumuz ilçeden daha fazla emlak gelirimiz var fakat durum ortada. Bunun yanı sıra Türkiye'nin en yüksek rayiç bedelinin olduğu Maslak da Sarıyer'e bağlı. Belediyemizin gelir bütçesinin etkenleri bu mahalleler. Bu artış belediye yönetiminin gelir getiren projelere imza atmasından dolayı kaynaklanmıyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nün bütçesi 2015 yılında 66 milyon TL, 2016'da 68 milyon TL olması bu mahallelerin bütçeye olan katkısını gözler önüne seriyor" ifadelerini kullandı.
"ÖZEL KALEM BÜTÇESİ YÜZDE 240 ARTTI"
Fen İşleri Müdürlüğü'nün bütçesini eleştiren Coşgun, "Fen İşleri Müdürlüğü'nün bütçesini baktığımızda 41 milyon TL görüyoruz. Toplam bütçenin yüzde 8'i. Bu kaleme en yakın ilçemiz 107 milyon TL ayırdı. Bu müdürlüğümüz ilçeye yatırımın yapılacağı ve Sarıyer'in çehresini değiştirecek bir müdürlük. Belediyenin olmazsa olmazıdır. Ana kalemidir. Yüzölçümü bize en yakın ilçe olan Beykoz 135 milyon TL harcıyor. Şişli ise 70 milyon TL ayırdı. Avrupa kaldırım yüksekliği ile medeniyeti ölçüyor. Yani kaldırım yüksekliği ile medeniyet ters orantılı. Sarıyer'in birçok mahallesinde bırakın yüksekliği kaldırımın kendisi yok. İddia ediyorum Ferahevler Mahallesi'nin 4'te 2'sinde kaldırım yok. Altyapı sorunlarından bahsetmiyorum bile.Buna rağmen yeteri kadar bütçe ayrılmadı. İşin acı taraflarından biri de 2015'teki 66 milyon TL'lik harcamanın, son beş senede31 milyon TL'ye gerilemesi. Zaten yatırım yok, aynı mantık devam ettirilerek ayrılan bütçe azaltılıyor. Fakat özel kalem harcamaları da son 5 yılda240 yani 2,4 kat arttı" dedi.
"SARIYER BELEDİYESİ YATIRIMDA YOK"
Coşgun, "Araç kiralama ve yakıt gideri ile ilgili eleştiriler yaparken geçtiğimiz yıllarda belediye başkanı ve Gökan Zeybek, 'Sarıyer'in yüzölçümü Kağıthane'den daha büyük. O yüzden kiralama ve yakıt giderlerini karşılaştırmayın' diyorlardı. 17 kilometrekare yüzölçümün sahip olan Kağıthane 110 milyon TL, 177 kilometrekarelik Sarıyer ise 41 milyon ayırdı. Fen İşleri Müdürlüğü yüzölçümü ile doğru orantılı. Maalesef yatırımda da yokuz. İsim verip zor durumda bırakmak istemiyorum o yüzden isim zikretmeyeceğim. Belediyede aktif birçok müdürlük, ilçe başkan yardımcımıza kendilerine yeteri kadar bütçenin verilmediğini, bunları dile getirdiğimiz için bizlere teşekkür ettiğini" belitti.
"HALKIN YARARINA NE VARSA BELEDİYENİN YANINDA OLDUK"
"Sarıyer Belediyesi 2021 bütçe tasarısına baktığımızda borçlar ile ilgili tasarruf edebilecek hiçbir kalem yok" diyen Coşgun, sözlerini şöyle sürdürdü:"Belediyedeki makam araçları ile ilgili cevapsız kalan çok fazla önerge verdik. 2009 yılında başkan 'Göreve geldikten sonra kendi aracıma bineceğim' dedi fakat uygulamadı. Aynı mülkiyet için verilen şeref sözlerinin uygulanmadığı gibi. Şu an belediyede 12 adet A segment makam aracı var. 1 belediye başkanı ve 6 belediye başkan yardımcısı var. Peki geriye kalan makam araçları nerede? Demek ki sizin borç azaltmak gibi bir derdiniz yok. Kağıthane Belediyesi'nin yıllık araç kiralama gideri 12 milyon TL. Sarıyer Belediyesi'nin ise 33.3 milyon TL. 3 yıllığa göre hesapladığımızda 100 milyon TL. Bunun yanı sıra özel kalem bütçesi, hiç borcu olmayan Kağıthane'nin 3 katı. Bu mantığa göre belediyenin hiçbir borcunu ödeyemeyiz. Ayrıca imar, mülkiyet gibi hiçbir sorununu da çözemeyiz. Çünkü bununla ilgili bir yol haritası belirlenmedi. Borcun kapanması için harcamaları kısmak gerekiyor. Belediyenin gelirlerini artırmamız lazım. Bütçe tasarısında gelir artırıcı bir kalemin olmadığını görüyoruz.Belediyenin en önemli gelir kalemlerinden biri inşaat ruhsatı geliri. Hem bu geliri artırmak hem de vatandaşın güvenli yapılarda yaşamasını sağlamak için araziyi ruhsat alınabilir hale getirmek gerekiyor. İBB'nin bu çalışmaya engel olduğunu söylüyorlardı. Şuan İBB yönetimi sizde. Neden yapmıyorsunuz? Esenler Belediyesi 31 Mart 2019 yılından bu yana 2 bin 400 konut yeniledi. Büyükşehir CHP'deyken AK Partili bir belediye bunu yapabiliyor. Biz halkın yararına ne varsa Sarıyer Belediyesi'nin yanında olduk.
Ortaya bir iddia koyarken bunun arkasını da düşünmek gerekiyor. Belediye Başkanı asfalt dökeceğini fakat İBB'in engellediğini söylüyordu. 1.5 senedir İBB yönetimi CHP'de. Neden asfalt dökemiyorsunuz?
Farkında mısınız 2020 yılında Sarıyer gibi bir ilçe için kaldırım ve asfalt konusunu konuşuyoruz. İçler acısı bir haldeyiz. Sarıyer Belediyesi'nin geçmiş yıllarda Ayazağa'da bir asfalt fabrikası vardı. Zarar ettiği gerekçesiyle o fabrika satıldı. Şuan belediye asfalt dökemiyor. Sarıyer Belediyesi'nin asfalt çalışmaları için ayırdığı bütçesi 9 milyon TL civarında. Bunun içerisinde tamir ve asfalt yapımı harcamaları da yer alıyor. Bu da bütçenin yüzde 2'si." Bu bütçenin bu iş için yetmesi mümkün değil.
COŞGUN'DAN '18 UYGULAMASI' AÇIKLAMASI
18 uygulamasına değinen Coşgun, "Ferahevler Mahallesi'nde AK Parti döneminde 18 uygulaması yapılmıştı. Mahallenin bir tarafında dönüşüm bitmek üzere. Diğer bölgesinde de hiçbir engel yoktu. 18. madde uygulaması encümenden de geçmişti. Tapu ve kadastrodayken de belediye başkanı göreve gelmesiyle birlikte bunu geri çekti. Daha iyisini yapacağına dair sözü var.Sarıyer çok sayıda kanun ile yönetiliyor. Fakat sorunu çözmek isteyen kişi çözümünü de bulur. Yeter ki sen kanunları vatandaştan yana yorumlamak iste.3 ayda tapu vaadinde bulunan belediye başkanı Sarıyer'in bu kadar çok kanun ile yönetildiğini bilmiyor muydu?
Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleri iptal başvurusu yaparak Rumeli Hisarı, Kiraçburnu, Cumhuriyet'in bir kısmını, Baltalimanı'nın büyük çoğunluğunu, İstinye, Emirgan, Maden, Yenimahalle, Sarıyer Merkezi' yok saydılar. Bu başvurunun akıl ve siyaset ile alakası yok. Bu nasıl akıl tutulması, vatandaşı karşına almadır. Yalıların bu yasa ile alakası yok. Çünkü onların hepsi zaten iskanlı yapı. Ayazağa'da yaşayan biri tapusunu alırken, Baltalimanı'ndaki vatandaş bu kanundan istifade edemeyecek" diye konuştu.
Coşgun, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin en büyük argümanı sosyal belediyecilik. Bir kez daha Kağıthane Belediyesi ile kıyaslama yapacağım. Sarıyer'in Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü'ne ayırdığı bütçe 5,5 milyon TL. Kağıthane ise 30 milyon TL ayırdı. Görüldüğü üzere Sarıyer Belediyesi sosyal belediyecilikte de yok. Biz bu değerlendirmeleri yaparken pandemi ve bıraktığı etkileri de göz önünde bulundurduk. Fakat pandemi var diye belediye çalışmayacak diye bir şey yok. Salgın nedeniyle belediye tasarruf yapmak durumunda kaldı. Sokak iftarları, sosyal ve kültürel etkinlikler yapılamadı. Bu tasarrufların yatırıma dönüşmesi gerekiyor."
"SARIYER'İN PARASINA YAZIK"
Belediyedeki danışmanlık ücretlerini değerlendiren Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Ergin Durdu, "Sarıyer Belediyesi bütçesine baktığımız zaman danışmanlık hizmeti için ayrılan bütçe 1 milyon TL. Fakat diğer müdürlüklerde de danışmanlara verilen ayrıca 300 bin TL'lik bir bedel daha var. Danışmanlara bu ücretler veriliyor fakat belediyenin borcu da her geçen gün artıyor. Bu paraları borçlar artsın diye mi veriyoruz yoksa belediyenin daha iyi yönetilmesi için veriliyor. Bunun takdirini Sarıyerlilere bırakıyorum. Bu bütçeyi ay bazında hesapladığımızda yaklaşık 83 bin TL'ye denk geliyor. Bu kadar harcamaya ne gerek var. Belediyede bu işleri bile kişi yok mu? Dışarıdan danışmanlık alıyoruz. Sarıyer'in parasına yazık" ifadelerini kullandı.
"ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ BÜTÇESİNİN DENETİMİ YAPILAMIYOR"
"Meclis'te özel kalem müdürlüğünü sürekli gündeme getiriyoruz" diyen Durdu,"Belediye Başkanı Temmuz ayındaki bütçe görüşmesinde ilgili müdürüne 'Bu yükü sırtımızdan alın. Müdürlüklere dağıtın' talimatını vermişti. Demek ki birşeyden vazgeçilemedi ki bütçe dağıtılamadı. Özel kalem müdürlüğü bütçesinin denetimi yapılamıyor" şeklinde konuştu
"BU BÜTÇEYLE PROBLEM ÇÖZÜLEBİLİR Mİ?"
Durdu, sözlerini şöyle tamamladı: "Kentsel tasarıma, Sarıyer Belediyesi Özel Kalem giderinin 13'te 1'inden daha az kaynak ayrılıyorsa problem çözülebilir mi? Kentsel tasarıma 0.9 milyon TL bütçe ayrıldı. İşin ilginç yanı bu paranın tamamı sadece personel gideri. Çalışmalar için ise 50 bin TL ayrıldı. 2021 bütçe tasarısında imar ve dönüşüm ile ilgili ciddi bir çalışma yok. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün 6,7 milyon TL bütçesi var. Fakat bunun da tamamı personel gideri."
SARIYER’E YAZIK EDİLİYOR.
Cevahiroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Son beş senenin harcamaları ve bu mantıkla yapılan 2021 bütçesinden anlaşılan şudur. Sarıyer’e yazık ediliyor, bu bütçe ile ilçemizin geleceği ipotek altına alınmıştır. Çocuklarımız ve torunlarımız muhteşem Sarıyer yerine hala kaldırım ve asfalt konularıyla meşgul edilirken, spor, sanat, gençlik, sosyal alanda yatırım yapılmayan bir ilçede yaşamak zorunda kalacak. Mülkiyet, imar, dönüşüm konusunda hiçbir niyeti, hazırlığı olmadan afetlere açık, her şeyi oluruna bırakılmış, borç içinde elleri kolları ve akılları bağlanmış bir belediye anlayışıyla baş başa olduğumuzun farkında olmalıyız. Saygı ve sevgi ile tüm Sarıyerli hemşerilerimizin dikkatine sunarız."