Ziyaret için gittiği Gaziantep’te açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer sahilinde bulunan yalıların imar barışı kapsamına alınmadığını ve yasadan faydalanamayacağını söyledi.

Ülke genelinde imar barışına 9 milyon 210 bin vatandaşın başvuru yaptığını söyleyen Bakan Kurum, toplamda 10 milyar 350 milyon TL bedelin yatırıldığını açıkladı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Kurum’un açıklamasından kısa bir süre önce Sarıyer’e düzenlemeyle ilgili müjdeli haberi vermişti.

Sarıyer için özel düzenleme

Başvuru süresinin 31 Aralık 2018’de sona ereceğini hatırlatan Kurum, Sarıyerlileri ilgilendiren ifadeleri dikkat çekti. Sarıyer’in bazı mahalleleri öngörünüm sınırları içerisinde olduğu için imar barışından yararlanamadığı söyleyen Kurum, yapılan düzenlemeyle o alanları da yasa kapsamına alındığını kaydederek, “Daha önce belli alanları imar barışına dahil etmemiştik. Ancak Sarıyer bölgesini fiilen öngörünüm bölgesi olmayan ancak öngörünüm sınırlarında yer alan alanı imar barışı kapsamına almıştık. Yapılan düzenleme bununla ilgiliydi. Boğaz sahil şeridindeki yalılar bu düzenlemeye dahil değildir” diye konuştu.

Benzer Haber:

https://www.sariyerposta.com/siyaset/bayraktar-dan-bogazici-on-gorunumu-kapsayan-buyuk-mujde-h58667.html