İSKİ tarafından geçtiğimiz yıllarda yapımı tamamlanan Baltalimanı Atık Su Ön Arıtma Tesisi'nde, kapasitenin arttırılması ve atık sulardan enerji üretimi elde edilebilmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Hayata geçecek olan proje ile birlikte vatandaşları isyan etme noktasına getiren kötü kokular son bulacak.

1997 yılında günlük 625 bin m3'lük arıtma kapasitesiyle işletmeye alınan Baltalimanı Atık Su Ön Arıtma Tesisi, yaydığı kötü kokular ve yetersizliği nedeniyle sıkça gündeme gelmişti. Vatandaşların talebini dikkate alan yetkililer, önce ikinci bir filtre taktı ve akabinde de 2018 yılında daha büyük ve modern bir tesis için harekete geçti. Projenin 1 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

VATANDAŞLAR RAHAT BİR NEFES ALACAK

Özellikle yaz aylarında Baltalimanı ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların yıllardır kötü koku ile mücadelesi Baltalimanı Atıksu Arıtma Tesisi ile bir nebze ortadan çözülse de sorun tam anlamıyla ortadan kalkmadı. Hayata geçirilen yeni proje ile birlikte problemin tamamen çözülmesi hedefleniyor. Kötü koku giderme ve hava temizleme sisteminin kurulduğu tesis ile birlikte yıllardır büyük eziyet çeken çevre sakinleri de rahat bir nefes almış olacak.

"SARIYER İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Projenin Sarıyer'e büyük değer katacağını ifade eden Baltalimanı Mahalle Muhtarı Alihaydar Aslan, "Burada daha önce Baltalimanı Vadisi adından bir proje vardı. Bu kapsamda 1997 yılında İSKİ burada 700'e yakın evi istimlak etti. Zaten arazi İSKİ'ye ait. Yetkililere giderek defalarca görüşme sağladık. Bu projeden vazgeçildi ve o süreçte araziye çam ağaçları dikildi. Daha sonra da bu devasa biyolojik arıtma tesisinin inşaat aşaması başladı. Mahallemiz, Sarıyer ve İstanbul için hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Kağıthane'nin de tüm atık suyu burada arıtılacak. Bu sular malesef önceden Boğaz'a akıyordu. Bundan sonra ise burada arıtılacak ve enerji ile gübre üretilecek. Bu kapsamda İSKİ'ye, İBB'ye ve emeği geçen herkese böyle bir yatırımı mahallemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ