Maslak Mashattan Sitesi ve Maslak Sanat Galerisi işbirliği ile site içerisinde çocuklara yönelik resim yarışması düzenlendi. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte, çocuklar hünerlerini sergiledi.

Sarıyer’in en gözde siteleri arasında yer alan Maslak Mashattan, hem çocukları sanatla buluşturmak hem de sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe yoğun ilgi gösterdiler

Maslak Mashattan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Öksüz, “2021 yaz sezonu temmuz ayından eylül sonuna kadar çeşitli sanatsal etkinliklere imza atacağız. Bunlardan biri de Maslak Sanat Galerisi ile yaptığımız resim atölyesi.Etkinliğimiz site sakinleri tarafından çok beğenildi ve oldukça ilgi gösterdiler. Ayrıca basketbol, voleybol gibi spor faaliyetlerimiz de olacak. Maslak Mashattan olarak bloklar arasında maçlar düzenleyip bir takım kurmayı amaçlıyoruz. Akabinde de siteler arası turnuva düzenlemeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Farklı alanlarda eğitimler veriliyor

Maslak Sanat Galerisi Sahibi Kader Toksöz Pektaş, "Çocukluğumdan beri resim sanatı ile ilgileniyorum. İlk olarak kendi çapımda resimler yapıp Türkan Saylan ve Altunizade gibi birçok yerde sergi açtım. Akabinde 2011 yılında Maslak Mashattan'a taşındım. Sitenin eski yöneticileri burada da sergi yapmamı istediler ve çok güzel bir sergi açtık. Evde özel dersler verirken, daha sonra resim dersi almak isteyenler oldu ve bu galeriyi açtım. Resmin yanı sıra matematik, fizik, piyano ve satranç derlerimiz de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"Resim yeteneklerini geliştirmeyi arzuluyoruz"

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Pektaş, "Bu etkinlik fikri Ekrem Bey'den çıktı. Kendisinin sanata bu kadar önem vermesi çok önemli. Birlikte nasıl bir çalışma yapabileceğimizi konuştuk ve çocukların hem sanatla iç içe olmasını hem de sosyalleşmelerini sağlayan bu etkinliği yaptık. Bu sayede resim yeteneklerini geliştirmeyi arzuluyoruz" dedi.

SARIYER POSTA