İstanbul’un Karadeniz’e sınır ilçesi olan Sarıyer’in ekonomisi, bölgede sanayi de olmayınca sadece deniz turizmine, balıkçılığa, balık restoranlarına endeksli hale gelmiş durumda. Açılan tünel, trafiği önemli ölçüde rahatlatsa da esnaf biraz bundan çok da mutlu değil. Gelecekten umutlu değil.

                                  Sebebi ise bulundukları yerleşim yerlerine ulaşmak için eskiden mutlaka şehir içinden geçmek mecburiyetinde olan kişilerin sayısının azalması. Ekonomisi zayıflayan halk mutsuz ve umutsuz olur.

                                  Sadece balıkçılık, az miktarda tarım ürünleri ile kısır döngü içerisinde olan bölge halkı için bölgeye canlılık getirecek projelerin acilen üretilmesi ve sunulması lazımdır.

                                  Bu projeleri üreten idarecilerin de Sarıyer’e katkısı büyük olur, bölge ekonomisi gelişir.

                                  Açılan tünel ve 3. Havaalanının Sarıyer’e yakın bir bölgeye yapılma kararı ile beraber bölgeye canlılık getirecek olması sonucunda  çok acil bu bölgeye bir fuar alanı kurulmalıdır.

                                  İstanbul genelinde yıllık fuar kurulum sayısı 200 e yaklaşmıştır. Sarıyer bundan mutlaka pay almalıdır.

                                  Bir zamanlar bataklık halindeki Beylikdüzü’ ne fuar alanı kurulması ile bölge canlanmış, gelişmiş ve cazibe merkezi haline gelmiştir. Atatürk Havaalanı karşısındaki Yeşilköy fuar alanı da ulaşımın rahat olmasından dolayı çok talep edilmektedir.

                                  Sarıyer, hem doğal güzellikleri hem de uygun çok geniş alanlara sahip olmasından dolayı fuar için yerli yabancı katılımcıları, ziyaretçileri ilçeye çekme anlamında çok uygun bir ilçedir.

                                  Fuar, bacasız sanayidir. Ticari ihtisas fuarları mal ve hizmet üreticilerinin ve tüketicilerinin belli zaman ve mekân dilimi içerisinde buluştukları bir pazar niteliği taşımaktadır. Fuarların belirli bir konuya yönelik olması katılımcı firmalara “ilgili talebi” doğrudan, kısa sürede ve en etkili biçimde yakalama imkânı vermekte; bu sayede de hem satış hem tanıtım açısından önemli kazanımlar elde edilmesini sağlamaktadır. Bu açıdan fuarlar, tanıtım kapsamlı olmakta, katılımcıların etkili satış grafiğinin pazarlama ilişkileri ile artmasına aracılık etmektedir.

                                  Düzenlendiği alanda sosyal, kültürel ve ekonomik faydayı da beraberinde getirmesiyle bölgeye olumlu sonuçlar sağlamaktadır. Farklı yöre, ülke ve kültürden insanların o bölgeye gelmesi ile kişiler arasında iletişimler kurulmakta,  kültürel paylaşımların gerçekleşmesinde önemli rol oynamaktadır.

                                  Fuar süreci boyunca, başka şehir ve ülkelerden gelen katılımcı ve ziyaretçiler sayesinde kısa süreli de olsa ticari bir hareketlilik yaşanmakta ve bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Katılımcı ve ziyaretçilerin konaklama, yeme, içme gibi temel ihtiyaçlarını fuarın düzenlendiği bölgede karşılama zorunluluğu o bölgede faaliyet gösteren birçok işletmenin gelirlerinin artmasına yardımcı olmaktadır.
                                  Ayrıca bölge halkı fuar dönemi boyunca gerçekleştirilen aktivitelere katılma şansını elde etmekte, sosyal ve kültürel aktivitelere katılabilmektedir. Bu sebeple Sarıyer yeni bir fuar bölgesi olmalıdır.

                                  ‘’Sarıyer’e güzel bir fuar alanı gereklidir’’ düşüncesindeyim.