"Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021" etkinliği öncesinde Sarıyer'de bulunan Borsa İstanbul'da gong töreni gerçekleştirildi.

Gong törenine; Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Ali Vural Ak, Formula 1 Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Stefano Domenicali ve Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı.

"İstanbul asırlarca dünyayı yönetmiş ve şairlere ilham olmuş"

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Türkiye'nin Formula 1 yarışlarına en sahipliği yapmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Güzel İstanbul'umuz çağ açmış çağ kapatmış, imparatorluklara başkentlik yapmış, asırlarca dünyayı yönetmiş ve şairlere ilham olmuş. Kültürlerin ve medeniyetlerin merkezi olan İstanbul dünyanın iki kıtasını birleştirerek, adeta dünyanın merkezinde yer alan yeryüzündeki tek şehirdir" ifadelerini kullandı.

"Formula 1 çok büyük bir ekonomi"

Formula 1 Başkanı ve CEO'su Stefano Domenicali, "Bugün burada Formula 1 dünyası adına sizlerle birlikte olmak ve bu özel günü paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Çoğunuz Formula 1'in borsada ne işi olduğunu merak edebilir. Formula 1 sadece üreticiler, takımlar ve sürücülerle sportif mücadelenin olduğu bir platform değil aynı zamanda çok büyük bir ekonomi. Uluslararası bir platform olarak, dünya çapında büyümenin zorluğunun ve olasılığının ne olduğunu derinlemesine anlamak gerçekten ilgilendiğimiz bir an. Bugün herkesin Formula 1'e sadece harika bir spor olduğu için değil, aynı zamanda ülkenin, şirketin ve bununla ilişkili ortakların işi büyütmesini sağladığı için, başarısı için ev sahipliği yapmak istediğini görüyoruz. Formula 1'e yatırım yapanların yatırımlarının karşılığını aldıkları bir gerçek" diye konuştu.

SARIYER POSTA