Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi, Sarıyer'de bulunan İstanbul'un en gözde alışveriş merkezlerinden İstinye Park ve Türkiye ekonomisinin merkezi sayılan Borsa İstanbul'un hisse satışı ile ilgili anlaşmaya vardı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen basın toplantısında heyetler arası yapılan görüşmeler sonrasında üzerinde uzlaşmaya varılan 10 anlaşma imzalandı. Atılan imzalar kapsamında Katar Caddesi' üzerindeki İstinye Park AVM hisse devri ve Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının Katar'a devredildi.

İSTİNYE PARK'IN YÜZDE 42'Sİ SATILDI

Türkiye ile Katar arasında yapılan anlaşma ile Ferit Şahenk'in sahibi olduğu İstinye Park'ın yüzde 42'lik hissesi Katar merkezli Qatar Holding LLC'ye satıldı. Bu satış öncesi hisse beledi 1 milyar dolar olarak belirlendiği ifade edilmişti.

BORSA İSTANBUL'UN EN BÜYÜK PAYI VARLIK FONU'NDA

Türkiye Varlık Fonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının QIA’ya devri için mutabakat anlaşması imzaladı. TVF Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Sönmez ile QIA CEO'su Mansoor bin Ebrahim Al-Mahmoud tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen bir törenle imzalanan anlaşma, Borsa İstanbul'un yönetişimi için iki kurumun gelecekte yapabileceği iş birliğini de kapsıyor. TVF, hali hazırda yüzde 90,6’lık payıyla Borsa İstanbul’un en büyük pay sahibi konumunda bulunuyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ