İstanbul Valiliği tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi'nin yıkımı başladı.

1969 yılından bu yana eğitim veren Sarıyer'in en eski okullarından Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nde yeni proje için çalışmalar hız kazandı.

Daha güvenli binalarda eğitim alacaklar

Geçtiğimiz aylarda ihalesi ve yer teslimi yapılan tarihi okulun yıkımı ekipler tarafından yapılıyor. Olası bir depremde can kayıplarının önüne geçmek ve öğrencilerin daha güvenli okullarda eğitim alması için çalışma başlatan İstanbul Valiliği, yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi okulun tahliye edilmesine karar vermişti.

Okul yıkılıyor, eğitim kompleksi geliyor

Projeyle ilgili gazetemize bilgi veren Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, şunları söylemişti: "Okul binamız izdüşümüne göre yapılacak. Boğaziçi öngörünüm sorunu olduğu için sınırlar aynı şekilde korunacak. Bu kapsamda derslik sayısında artış yapılmayacak. Yurt kapasitesi ise 160 kişilik olacak. Aynı şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz için de bir bina inşa edilecek. Genel bir değerlendirme yapacak olursak bu projeyi eğitim kompleksi olarak nitelendirebiliriz."

SARIYER POSTA