Geçtiğimiz yıl Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hüseyin Özcanlar, ilk röportajını Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na verdi. Sarıyer'in en eski okullarından Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi'nin yıkılıp yeniden yapılacağını söyleyen Özcanlar, son bilgileri gazetemizle paylaştı.

İstanbul Valiliği tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen okullardan biri olan Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi'nin önümüzdeki haftalarda yıkılması planlanıyor. Projenin ihalesi yapılırken, yaklaşık 1 ay içerisinde de yer teslimi yapılacak. 1969 yılından bu yana eğitim veren okuldan, birçok tanınmış sima mezun olmuştu.

"450 GÜÇ İÇERİSİNDE BİNA TESLİM EDİLECEK"

Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, "Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi, Sarıyer'in en eski okullarından bir tanesi. Okulumuzun yurt binası da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılında kapanmıştı. O tarihten bu yana okulumuzun yapımı ile ilgili bazı girişimler oldu ancak bir netice elde edilememişti. Atandığımız günden bu yana okul binamızın güvenliği adeta bir kanayan yaraydı. Göreve başlar başlamaz bu konuyla yakından ilgilendik ve belli bir mesafe kaydettik. Okulun yapımı ile ilgili ihale yapıldı ve yer teslim aşamasına geçildi. En geç 1 ya içerisinde yer teslimi yapıldıktan sonra 450 güç içerisinde yeni binamız teslim edilecek. Bu yüzden önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında derslerimizi okulda yapamayacağız. Yaklaşık 600 öğrencilerimizi de Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu Ortaokulu'na taşımayı planlıyoruz. Eğitimlerine orada alacaklar" diye konuştu.

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Proje hakkında bilgiler veren Özcanlar, "Okul binamız izdüşümüne göre yapılacak. Boğaziçi öngörünüm sorunu olduğu için sınırlar aynı şekilde korunacak. Bu kapsamda derslik sayısında artış yapılmayacak. Yurt kapasitesi ise 160 kişilik olacak. Aynı şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz için de bir bina inşa edilecek. Genel bir değerlendirme yapacak olursak bu projeyi eğitim kompleksi olarak nitelendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

"SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi hakkındaki son gelişmeleri akktaran Özcanlar, "Geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle okulun tarihi binası tahliye edilmişti. Fakat diğer bloğunda bir sorun tespit edilmemişti. Öğrenciler de başka okullarda eğitim alıyorlar. Bu okulumuz için de süreci yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de sıcak bir gelişmenin yaşanacağını düşünüyorum" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ