Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sarıyer Belediye Başkan aday adayı Dilek Karafazlı, “Kurultay sonrası CHP’deki açıklamalar kadınları cesaretlendirdi” dedi.

Kazanma potansiyelinin yüksek olduğu ilçelerde çok daha fazla aday başvurusu olduğunu söyleyen Karafazlı, “Oralarda da kadınlar üçte bir oranında. Bunun bir sebebi var. Eskiden erkek erkeğe karar veriyorlardı, ‘Şurada şu kişi olsun, burada bu kişi olsun’ gibi. Çok az sayıda kadın değerlendiriliyordu. Bu iş emek istiyor. Kadınların ailesi bu konuda gerçekten bu çok önemli. Bir taraftan işinize ara vermek zorundasınız. Ayrıca çok ciddi maddi külfeti var bu işin. Çünkü insanlar aday adayı olarak kendilerini tanıtmak isteyecekler. Pankartlar, sosyal medya yönetimi, çeşitli toplantılar… Bunların her biri ayrı bir bütçe gerektiriyor. Bu durumda kadınlar tabii ki şunu düşünüyor: ‘Ben bu kadar hazırlık yapacağım ama erkek erkeğe oturup birileri karar verecek ve seçilen kadın olmayacak” diye konuştu.

KURULTAY SONRASI AÇIKLAMALAR BİZİ CESARETLENDİRDİ

Son kurultayın ardından yapılan açıklamaların cesaretlendirici olduğunu dile getiren Karafazlı, “Hem İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan hem partimizin ilgili yöneticilerinden ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den kadınlara mutlaka yer verileceğini, kotayı bile aşabilecek her türlü değerlendirmenin yapılacağını duyduk. Fermuar sisteminden bahsedildi, ‘İki aday arasında kalırsak kadını seçeceğiz’ dendi. Bunlar bizim için çok kıymetli."

“ADAY ADAYLIĞININ CİDDİ BİR MALİYETİ VAR”

Aday adaylığı süresi boyunca kişilerin kendi maddi kaynaklarını kullanması gerektiğini belirten Karafazlı, aday adaylığını açıkladıktan sonra birçok arkadaşının kendisine yardımcı olmaya başladığını dile getirdi:

“Biri sosyal medyaya dokunuyor, ötekisi kamera gönderiyor, mikrofon gönderiyor. Bir başkası sosyal medya grafiklerinizi hazırlıyor. Diğer arkadaşlar mahallede hemen örgütleniyorlar, seni davet ediyorlar ‘Gel burada bir grup hazırladık, konuşma yap’ gibi. İşin güzelliği de burada açıkçası. Size inandıklarında her şey kolaylaşıyor.”

“VATANDAŞIN SİZİ BİLMESİ LAZIM”

Aday adaylığını ciddi bir maliyeti olduğunu vurgulayan Karafazlı, “Billboardlar döşeniyor, pankartlar asılıyor. Bir tane pankartın ortalama fiyatı bin 500 TL ve Sarıyer çok büyük bir ilçe. Her alana bunlardan koymalısınız ki, insanlar sizi tanısın, bilsin. Çünkü vatandaşın sizi bilmesi lazım” dedi.

Yerel seçimler için adaylık süreçlerinin çok dikkatli yönetildiğini söyleyen Karafazlı, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çeşitli komisyonların olduğunu belirtti, “Her bir adayla tek tek görüşmeler yapılıyor. İki tane il başkan yardımcısı giriyor, bir tanesi de dışarıdan biri oluyor. Ben de böyle bir görüşmeye katıldım. Bana neler yapmak istediğim soruldu. Ben direkt şunu söyledim: Daha sakin bir süreç yürütmekten yanayım. Vatandaş sizden devasa projeler beklemiyor. Vatandaş sizden temel görevlerinizi, düzgün bir şekilde yerine getirmenizi bekliyor” dedi.

·        Medyascope