Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu katledilişinin 23. yılında Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anılıyor. Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinliğe Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu da katılacak. 
27 Ocak Çarşamba günü saat 18:00’da Uğur Mumcu sergisi ile başlayacak etkinlik saat 19:00’da moderatörlüğünü Gazeteci Zafer Arapkirli’nin yaptığı; Ali Sirmen, Turgut Kazan ve Ahmet Tan’ın konuşmacı olacak katılacağı panel ile devam edecek. Anma programı Halk Ozanı Sadık Gürbüz konseri ile sona erecek.

DUAYEN GAZETECİ BUGÜN ANILIYOR

Türkiye basın tarihinin önde gelen isimlerinden biri olan Uğur Mumcu 21 yıl önce bugün Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırıda öldürüldü. Saldırıda kullanılan isimlerin bazıları yakalandı, yargılandı, mahkûm edildi, ancak cinayetin arkasında hangi güçlerin bulunduğu bugüne kadar aydınlatılamadı.

21 yıl önce, 24 Ocak 1993 Pazar günü 51 yaşındayken katledilen Uğur Mumcu, Türkiye'nin basın tarihinde önemli izler bırakan çalışmalar yaptı, dosyalar hazırladı, kitaplar yayımladı. Türkiye basın tarihinin en üretken isimlerinden olan Mumcu, ölümünden  yaklaşık üç yıl sonra patlayan ve devlet görevlisi-siyasetçi-mafya bağlantılarını su yüzüne çıkaran Susurluk skandalındaki karanlık ilişkileri yıllar önce yazdığı yazılar ve kitaplarda ortaya koymuştu.