Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sarıyer Şubesi tarafından 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kermes açıldı. Sarıyer Spor Kulübü Lokali’ndeki kermese kadınlar ‘Sevgi Günü Kermesi’ adını verdi.
Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sarıyer Şubesi 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kermes açtı. Kadınların el emeği göz nuru kermesi adeta bir şenlik havasında geçiyor. Alışveriş ve eğlencenin olduğu kermese kadınlar Sevgililer Günü’nden esinlenerek ‘Sevgi Kermesi’ adını verdi.

KADINLAR HÜNERLERİNİ KERMESTE GÖSTERDİ

Sarıyer Merkez’deki Sarıyer Kulübü Lokalinde dün başlayan ve bugün de devam eden kermes, sevgilisine hediye almak isteyenler için güzel bir fırsat sundu. Kıyafetten aksesuara, ev eşyasından giysiye, yiyecekten süs eşyasına kadar birçok ürün satın alma imkanı bulan Sarıyerliler kadınların el emeği göz nuru hazırladıkları ürünlerden oluşan kermese koştu. Kermeste yine kadınların ürettiği organik reçel ve salça gibi gıda ürünleri de bulunuyor.

SEVGİ GÜNÜ

Kadınların kurduğu 30 stant bulunduğunu belirten Türk Kadınlar Birliği Sarıyer Şube Başkanı Hülya Demir, amaçlarının kadınların kendi ürettiklerini kendilerinin kazanca dönüşmesini sağlamak olduğunu söyledi. TKB üyesi kadınlar ile ihtiyaç sahibi olan kadınların kermese katılarak ürünlerini sattığını hatırlatan Demir, “Bu yıl ikinci kermesimiz. Bahar ayında bir etkinliğimiz daha olacak. Kadının gücünü var etmeye çalışıyoruz. Kermesimiz, vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördük. Sevgililer Günü olması nedeniyle de satılan eşyalar özellikle hediyelik olarak tercih ediliyor. Bugün Sevgililer Günü biz de kermesimize ‘Sevgi Günü’ dedik.” açıklamalarını yaptı.

Bugün sona erecek olan şenliğe katılan illizyonist Hasbora Güzelrüzgar da hem satış yapanların hem de alışveriş için gelenlerin eğlenmesi için sürpriz gösteriler yapıyor.

http://www.sariyerposta.com