Sarıyer Kaymakamlığı, şehit ve gazi aileleri ile yakınları için iftar yemeği düzenledi. İftara Sarıyer'de yaşayan Şehit ve gazi yakınları yoğun katılım gösterdi.
Sarıyer Kaymakamlığının düzenlediği iftara, terör olaylarında ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit düşen ve yaralanan Sarıyerlilerin ailelerinin yanı sıra Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç, ilçe kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

“SİZLERİN HAKKINI HİÇBİR ŞEKİLDE ÖDEYEMEYİZ”

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, "Sizler en değerli varlıklarınızı, eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi bu vatan için şehit verdiniz. Bunun dünyada herhangi bir karşılığı söz konusu olamaz. Bundan daha kıymetli, bundan daha büyük bir fedakârlık yoktur. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kahramanlıkları ve fedakarlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur ve bizler, sizler için ne yaparsak yapalım, sizlerin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.” diyerek konuşmasına başladı.

"BU VATAN İÇİN SAYISIZ ŞEHİT VERDİK"

Ülkemizin her köşesinden insanların bu vatan için şehit düştüğünü belirten Bilgin,  “Bu vatanın bağımsızlığı, huzuru ve güvenliği için Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale' de, Sakarya' da, Dumlupınar' da, Kore' de, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda, son 30 yıldır verdiğimiz terörle mücadelede, iç güvenlik harekâtlarında ve en son olarak da 15 Temmuz hain darbe girişiminde sayısız şehitler ve gaziler verildi.” ifadelerini kullandı.

“KENDİLERİNİ BU VATAN İÇİN SİPER ETTİLER”

Şehit ve gazilerin, halkı bir arada tuttuğuna değinen Bilgin, “Şehit ve gazilerimiz huzur ve barış içerisinde bir hayat sürebilmemiz için canlarını ortaya koymuş, kendilerini bu vatan için siper etmişlerdir. Onların bu kahramanlıkları ve fedakârlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur.Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah' tan tekrar rahmet diliyor,gazilerimize sağlık ve uzun ömürler diliyorum." dedi.

KAYNAK: ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTARDA BULUŞTU