siyasi-partilerSarıyer’de kavgasız dövüşsüz huzurlu bir seçim dönemi yaşanması için Kaymakam Ömer Karaman’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanlarının yanı sıra Kaymakamlığa bağlı daire müdürleri ve İlçe Emniyet Müdürü de katıldı.

Kaymakamlıktaki konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Kaymakam Ömer Karaman, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nesime İste, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Tarım Müdürü Yavuz Acar,  CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, SP İlçe Başkanı Şükrü Dural, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, İp İlçe Başkanı Süheyla Eremen, BDP İlçe Başkanı Hüseyin KARAKARTAL, HDP İlçe Başkanı Muzaffer YALLI ile Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber bulundu.

Yapılan görüşmede Kaymakam Ömer Karaman Sarıyer’de sakin ve hiç kimsenin zarar görmediği bir seçim dönemi yaşanmasını dilediğini belirtip, siyasi parti temsilcilerinden ve belediyeden bu konuda emniyet birimlerine yardımcı olmalarını ve üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini istedi.

Bu arada seçim dönemlerinde adayların pankartlarına zarar verilip, seçim irtibat bürolarının tahrip edildiği de dikkate alınıp, bu tür olaylara meydan verilmemesi ve seçmen konvoyları arasında sürtüşme ve kavga çıkmaması için alınması gereken ortak önlemler konuşulup, görüş birliğine varıldı.

Siyasi partilerin kendi aralarında almış oldukları centilmenlik anlaşması yazılı metin haline getirilip imzalandı. Alınan karara göre:

  • Afiş, pankart ve bayrakların seçim irtibat büroları, seçim koordinasyon merkezleri ve  ilçe başkanlıkları haricindeki  yerlere asılmamasına,

  • Asılı bulunan pankartlara diğer siyasi partilerce zarar verilmemesine,

  • Seçim çalışmaları sırasında siyasi parti propaganda araçlarının diğer siyasi partilerce engellenmeye kalkışılmamasına,

  • İki farklı siyasi partiye ait aracın birbirine yakın mesafelerde uzun süreli ses yayını yapmamasına,

  • Siyasi parti seçim araçlarında seçimlerle ilgili siyasi partiler arasında hoşgörülü davranılması hususunda gerekli duyuruların yapılmasına,

  • Parti temsilcileri seçim süreci boyunca seçimlerin düzen içinde geçmesi için koordineli olarak her türlü gayreti göstermeye dikkat edecek.