1Hacıosman bayırından Sarıyer Tüneli’ne geçişi sağlayan üstgeçit köprüsünde sürekli trafik kazası yaşanması sürücüleri korkutmaya başladı.

Köprüye çıkış için daha geniş bir viraj alınıp, yumuşak bir geçiş yapılması gerekirken hızlı bir iniş ve ani çıkış yapmak zorunda kalan sürücüler bu sırada hangi yöne gitme konusunda da tereddüt yaşıyorlar.

Her ne kadar yüzlerce metre ileriden görülebilen tabela ve uyarı yazıları olsa da bayır aşağı inen yolun ani bir şekilde ikiye ayrılması 5karşısında şaşıran sürücüler tehlikeli kazalara neden olabiliyorlar.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve üç aracın karıştığı kaza da böyle bir nedenden dolayı meydana geldi. Kendisine ait otomobille tünel köprüsünün girişinde ilerlerken yanında bulunan eşine hangi yöne gittiklerini soran 34 FY 4613 plakalı otomobilin sürücüsü hızını kesince, 34 JJ 0277 plakalı otomobille yan yana geldi. Bu sırada arkadan hızla gelen 61 AS 256 plakalı otomobilin sürücüsü önce 34 JJ 0277 araca yandan, sonra da 34 FY 4613 otomobile arkadan çarptı. Kaza sırasında her üç araç da hasar görürken, herhangi bir yaralanan olmadı.

DSCF7215Kaza sonrası olay yerine gelen trafik görevlileri rapor tutup, hasar gören araçlar kaza yerinden çekildi. Sürücüler ise kazanın birbirlerinin hatasından kaynaklandığını ileri sürüp, karşılıklı suçlamada bulundu. Ancak burada yaşanan daha önceki kazaların da aynı nedenlerden kaynaklandığı düşünüldüğünde yol ve köprü yapımındaki hatanın, insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu görülüyor.