1Sarıyer Belediye Tiyatrosu, M.Gökhan Bulut'un yazdığı Abdullah Alparslan'ın yönettiği “Neye Niyet Neye Kısmet” adlı oyunu, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Metris T ve R tipi cezaevinde hükümlü ve tutuklulara sergiledi.

Gösterimden çok memnun olan Metris T ve R tipi CİK Kurum Öğretmeni Nurettin Himyeri, mahkûmların ebru sanatıyla yapmış olduğu hediyeyi Gökhan Bulut’a vererek, “Bu oyunla hem önümüze dikilen hem de içimizde biriken cümle duvarları kaldırarak, gerçek sanatın ve gerçek sanatçının yaydığı bereketle serinlettiniz. Zengin ve soylu mizahımızın bildik hikâyelerini, sevimli kahramanlarını şimdiki zaman çekiminde hatıralaştıran bu temaşaya emek veren ustalara hayranlığımı hülasa edemem. Çok gülerek izlediğim oyundan bana yansıyan güzel anların benden de diğer insanlara geçeceği ümidiyle yüzleşince ne kadar kısmetli olduğumu daha iyi anlıyorum. Bu eseri "ihtiyaç sahiplerine" ulaştıran başta Sarıyer Belediye Başkan'ı sayın Şükrü Genç'e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

2

SBT Genel Sanat Yönetmeni Gökhan Bulut ise mahkumların ebru sanatıyla yapmış olduğu hediyeyi kabul ederken, “Sarıyer Belediye Tiyatrosu ile sizleri buluşturan başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Metris T ve R tipi CİK Kurum öğretmeni Nurettin Himyeri'ye teşekkürlerimi sunarım. Ne zaman isterseniz, biz sizinle oyunlarımızı paylaşmaya hazırız” diye konuştu.

TİYATROLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öte yandan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayıp tüm tiyatrocuların bu özel gününü kutladı, başarılar diledi.

UYGUR AİLESİNİ ZİYARET ETTİLER 634999932541454086

Öte yandan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Recep Yel ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Çevre Koruma Kontrol Müdürü Figen Çelebi ve Sarıyer Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni M. Gökhan Bulut; 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Türk Tiyatrosu’nun duayenlerinden Nejat Uygur’a bir ziyarette bulundu.

Kültür Merkezi’ndeki sahneye Nejat Uygur Sahnesi adını vererek, bir vefa örneği gösteren Sarıyer Belediyesi, hastalığında da usta tiyatrocuyu unutmadı.

Uygur Ailesi’nin evinde gerçekleşen ziyarette, Nejat Uygur'un eşi Necla Uygur, oğlu Süha Uygur ve torunu Mana Uygur, ziyaret için teşekkür ederek, Nejat Uygur’un son durumu hakkında bilgi verdi. Uygur’un sanat anlayışı, yaşam felsefesi, oyunları ve anıları üzerine yaklaşık yarım saat süren sohbette aileye, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in acil şifalar dilekleri de iletildi.