Sarıyer’ bağlı Sarıdağ semti sakinleri, bazı minibüs şoförlerinin Sarıdağ’a gitmek istememesine ve minibüs saatlerinde gecikmelerin yaşanmasına tepki gösterdi.

“MİNÜBÜS SEFERLERİ GEÇ BAŞLIYOR”

Sarıdağ bölgesinden yaşayan vatandaşlar, “Minibüsçüler bu hatta çalışmak istemiyor, sabah saat  10.00’da başlaması gereken seferler bazı minibüs şoförlerinin işgüzarlığından saat 11.00’de başlıyor. İnsanlar işlerine geç kalıyor minibüsten başka seçeneğimiz olmadığı için Sarıdağ sakinleri olarak minibüs şoförlerinin insafına kalmış durumdayız.”dedi.
“İETT 2 YILDIR BU SORUNA ÇÖZÜM BULAMADI”

Durumun biran öncesi çözüme kavuşmasını bekleyen Sarıdağ sakinleri, “İETT ile yaklaşık iki yıldır görüşmeler yapıyoruz Sarıdağ’a otobüs hattı koymaları için fakat şuana kadar herhangi bir sonuç alamadık. Minibüslerin saat 10.00’da başlayarak akşam saat 17.00’ye kadar saat başında 17.00’den sonra ise yarım saatte bir kalkması gerekiyor fakat minibüs şoförleri minibüs dolmadan kalkmıyor bu durum bizleri mağdur ediyor. İnsanlar uzun saatler boyunca Sarıyer’e ya da Sarıdağ’a ulaşabilmek için beklemek zorunda kalıyorlar. Sarıdağ Güzelleştirme Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak bu minibüs çilesinin bitmesini istiyoruz. Konuyla ilgili olarak Sarıyer Belediyesi’ni çok kez aradık. Sarıyer Kaymakamımız Gürsoy Osman Bilgin’den ve Sarıyer Minibüsçüler Esnaf Odası’ndan bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz”  diye konuştular.