Sarıyer Bahçeköy’de oturan Gürhan Tüysüz ile evlenen Moldova asıllı Veronıca Daradur Müftü Oğuzhan Kadıoğlu ve şahitler huzurunda düzenlenen ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.
Moldova Asıllı Veronıca Daradur Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’ nun başkanlığında gerçekleştirilen ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İHTİDA TÖENİ DÜZENLENDİ

Sarıyer İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden Veronıca Daradur kelime-i şahadet getirerek Müslüman oldu. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten Veronıca Daradur ismini de Canan Daradur olarak değiştirdi. Canan Daradur’ un ihtida merasimine eşi Gürhan Tüysüz, kayın pederi Kazım Tüysüz ve kayınvalidesi Sevgi Tüysüz,  Bahçeköy Nuray Artam Camii İmam-Hatibi Kadir Ömür ve İstinye Kaplıcalar Mevkii V. İmam-Hatibi Cengizhan Birinci şahitlik etti.

KUR’AN HEDİYE ETTİ
Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İslam Dini’ nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Canan Daradur’ un kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu. İhtida töreni sonrasında İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Canan Daradur’ a ‘İhtida Belgesi’ ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.

Haber/Abdulhamit ALBEZ

http://www.sariyerposta.com