Sarıyer Tarabya’da bulunan eski villasına yasaya aykırı tadilat yapmak suçlamasıyla hakkında dava açılan Ajda Pekkan, iki duruşmaya da katılmayınca mahkeme Pekkan’a davetiye gönderilmesine karar verdi.
Süper star Ajda Pekkan, eski sevgilisi Ahmet Mavitan’ın 1978’de hediye ettiği Tarabya’daki 900 metrekarelik arsaya villa yaptırdı. Pekkan daha sonra 9 banyolu, 9 odalı, Boğaz manzaralı lüks villaya, “Dizimde menüsküs var. Merdivenleri inip çıkamam” diyerek taşınmaktan vazgeçti. Villayı, 2009 yılında Bomonti ve Kağıthane’de 2 ayrı tekstil fabrikası olan Edip Şakru’ya 3 milyon 750 bin dolara sattı. Bir süre sonra da Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde kalan villada inşai düzenlemeler yapıldığı, Kurul’un onayladığı proje dışına çıkıldığı belirlenince koruma kurulu tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Koruma yasasına aykırı 

Savcılık ilk önce yalının yeni sahibi Edip ve Güli Şakru ile eski sahibi Ajda Pekkan hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası’na aykırı şekilde düzenlemeler yapmak suçlamasıyla kaçak inşaat soruşturması başlattı. İnceleme sonunda ise savcılık Pekkan hakkında villayı 17 Eylül 2009’da sattığı, bu sebeple sorumluluğu bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verirken Edip ve Güli Şakru hakkında dava açtı. Ancak yapılan itiraz sonrası Pekkan’ın yapılan usulsüz inşaatta sorumluluğu olduğuna karar veren Sulh Ceza Hakimliği 11 Kasım 2015’de savcılığın kararını ortadan kaldırdı. Bu karar üzerine savcılık Ajda Pekkan hakkında da iddianame hazırlayarak iki iddianameyi birleştirdi. Şakru çifti ve Pekkan’ın birlikte yargılanmasına hükmetti.

 

  1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan duruşmalarda Şakru çiftinin ifadeleri alınırken Pekkan iki duruşmaya da katılmadı. Bu nedenle mahkeme heyeti Pekkan’ın mayıs ayında duruşmada hazır bulunup ifade vermesi için Pekkan’a davetiye gönderdi. Pekkan bu duruşmaya da katılmazsa mahkeme zorla getirilmenin düşünülmesine hükmetti.