ar1Yerli ve yabancı turistlerin gezmek, görmek ve yemek için ilgi gösterdiği Sarıyer, Suudi Arabistan’dan gelen üç otobüs dolusu Arap turist tarafından da gezilip, görüldü. Turistler şirin ilçemizden memnun ayrıldı.

On günlük bir Türkiye turuna katıldıklarını belirten Suudi Arabistanlı turistler Bursa’dan sonra İstanbul’a geçtiler. Tatillerinin yarısını geçirdikleri İstanbul’da son gün Sarıyer’e gelen 140 Arap turist, Sarıyer İskelesi önünde mola verdi. Bir pastanede tatlı ve dondurma yiyen turistler, boğazı seyredip, anı fotoğrafları çektirdiler. Kendilerini kamera ile görüntüleyen Sarıyer Posta haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya Sarıyer’i güzel bulduklarını söyleyen Arap turistler, yağmurlu bir günde gelmiş olsalar da memnun kaldıklarını söylediler.

'İDEAL BABA' İSAM ÇOCUKLARINI PARKTA EĞLENDİRDİ

ar4

Türkiye turuna katılıp, İstanbul’un en güzel ilçesi Sarıyer’e de gelen Suudi Arabistanlı Kuran-ı Kerim öğretmeni İsam ise iki çocuklarını, Mehmet Akif Ersoy Parkı’ndaki salıncaklara bindirip, eğlenmelerini sağladı. Eşi alışveriş yaparken kendisi parkta çocuklarını eğlendiren İsam öğretmenin görüntüsü ise izleyenlere, ‘İşte ideal baba’ dedirtti. En küçük çocuğunu göğsüne asan, diğerini salıncağa bindiren İsam, salıncaktaki arkadaşının çocuğunu da sallayarak, eğlendirdi.

Suudi Arabistanlı turistler moladan sonra Kilyos’a gidip, gezilerine devam ettiler.

Haber-Kamera: Tuncay DAĞLI