bas1Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü genç 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konser öncesi yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlarken, “Birileri benim başkanlığa devam etmemden rahatsız olsa da, yerimi bir kadına teslim edene kadar görevime devam edeceğim” dedi.

bas2


Kadınlar Günü nedeniyle bu sabah CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından kadınlara bir kahvaltı verildi. Saat 13:00’te de Büyükdere’deki İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan kadınlar ve ilçe yöneticileri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önüne kadar yürüdüler. Taşıdıkları pankartlarla kadına uygulanan şiddeti protesto eden kadınlar daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen konseri izlediler.


bas6


Çok sayıda erkeğin de katılım gösterdiği konser öncesi toplanan kalabalığa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Genç konuşması sırasında sözü belediye başkanlığı konusuna getirip, “Birileri belediye başkanlığına devam etmemden rahatsız olsa da yerimi bir kadına teslim edene kadar görevimin başında kalacağım. Ama yerimi bırakacağım kadın da çalışkan, bilgili, aydın, görevini layıkıyla yapacak, kendi menfaati uğruna komşularını satmayacak biri olacak. Bilin ki böyle bir kadın aranıyor” dedi.


bas4


Başkanın konuşmasından sonra Grup Gözeler beğenilen şarkılardan oluşan bir konser verdi. Kadınlar ve erkekler hareketli şarkılar eşliğinde oynarken Başkan Yardımcısı Adnan Ayber de kadınlarla birlikte halay çekti.


Kadınlar Günü etkinliğine CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Meclisi Üyeleri, CHP Kadın Kolları, sivil toplum kuruluşları çok sayıda Sarıyerli kadın katıldı.bas5 


(Haber-Kamera:Tuncay DAĞLI)


 


 


 


 


 


 


 bas3