kent1Sarıyer Belediyesi ile Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) tarafından düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde siyasetçiler kentsel dönüşüm uygulamaları konusundaki bilgi ve tecrübelerini ilgili, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle paylaştı.

kent2

Önceden duyurulan programa göre zirvenin açış konuşmasını yapacağı belirtilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cevahir Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya gelmezken Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, mahalle derneklerinin temsilcileri salonda yerini aldı.

MURAT KARAYALÇIN ÖRNEK PROJELERİ  ANLATTI

kent5

kent4

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in açılış konuşmasını yaptığı toplantının ilk bölümünde düzenlenen panelin yöneticiliğini Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celâl Toprak yaparken konuşmacı Murat Karayalçın, ‘Örnek Projeler ve Kentsel Dönüşümün Rotası’ adlı bir konuşmada bulunup, Ankara’da uygulanan kentsel dönüşüm hakkında geniş bilgi verdi. Karayalçın kentsel dönüşümde 4 ana ilkeye önem verilmesi gerektiğini belirtip, bu ilkelerin nitelik, yerindelik, birliktelik ve finansman olduğunu söyledi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bu ilkeler doğrultusunda hareket eden bir yönetici olduğunu belirtti. Karayalçın konuşmasının sonunda izleyiciler tarafından yöneltilen soruları da cevapladı.

UMUT ORAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KARŞILAŞILAN SORUNLARI AÇIKLADI

kent6

Programın öğleden sonraki ikinci bölümünde gerçekleştirilen ‘Kentsel Dönüşümde Uygulamalar ve Karşılaşılan Sorunlar’ adlı panelin yöneticiliğini gazeteci Miyase İlknur yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umur Oran, Kadıköy Belediyesi İmar Müdürü Erol Özyurt, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Çengeli, Tema Vakfı, STK ve Meslek Odaları temsilcileri ve Sampas Genel Müdürü Selçuk Ilıkcan panelist olarak görüşlerini bildirdiler.

BELEDİYE BAŞKANLARI İLÇELERİNİN DURUMU HAKKINDA BİLGİ  VERDİ

kent3

Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin son bölümünde ise üçüncü panel gerçekleştirildi. Yöneticiliğini gazeteci Ezgi Özbolat’ın ‘Başkanlar Konuşuyor’ adlı panelde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,
Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr.Mustafa Zengin kentsel dönüşümle ilgili görüşlerini bildirdiler. Toplantının kapanış konuşmasını ise Kadıköy Belediye Başkanı ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği Başkanı Selami Öztürk yaptı.