dep2Sarıyer’de halkı depreme karşı bilinçlendirmek amacıyla AKUT Derneği’ne ait deprem simülatöründe 7.4 şiddetinde sanal deprem yaratıldı. Tatbikata katılan Kaymakam Ömer Karaman, Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Belediye Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar ve ilköğretim öğrencileri, özel olarak döşenmiş TIR içindeki odalarda depremi saniye saniye yaşadı.

KAYMAKAM GÜVENLİ ODAYA OTURDU

dep1

Kaymakam Ömer Karaman ile Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar ve iki öğrenci özel olarak hazırlanmış, eşyaları sabit güvenli odada otururken, Milli Eğitim Müdürü Gültekin ise eşyaları sabitlenmemiş, güvensiz odada kaldı. Sanal deprem titreşimleri başladığı anda güvensiz odadaki tüm eşyalar yere savrulurken, güvenli odadaki hiç bir eşya düşmedi ve odadakilere zarar vermedi.

ÖĞRENCİLER SANAL DEPREME GÜLDÜ

Cumhuriyet Meydanı’na park eden Afet Eğitim TIRI’ndaki sanal depremi dışarıdan izleyen öğrenciler ise korku ve heyecan yerine, simülatör içinde sanal deprem yaşayan Kaymakam ve diğerlerinin haline gülmekten kendilerini alamadılar.

dep7

Deprem tatbikatını Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel, Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları İlhan Tekçe, Mehmet Akgündoğdu, Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar ile kalabalık bir topluluk izledi.

GERÇEK OLMASA BİLE HEYECANLANDIRDI

Hayata Devam Türkiye projesi kapsamında özel olarak tasarlanan, Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G Force Mobil Deprem Simülatörü ile yapılan tatbikat sonrası, izleyenlere o an yaşadığı duyguları aktaran Kaymakam Ömer Karaman, gerçek olmasa bile heyecan duyduğunu söyledi.

dep8

Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi ve AKUT işbirliği ile gerçekleştirilen deprem bilgilendirme çalışmasına okullardan getirilen öğrenciler katılırken, vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılara depremden korunma hakkında teorik bilgi verilirken, broşürler de dağıtıldı.