Thapz Sanat dergisinin Sarıyer Temsilcisi Esin Sungur, Sarıyer'e yerleşen sanatçıları kapsayan bir dizi röportaj projesi başlattı


29 yıllık muhabirlik ve editörlük deneyiminden sonra emekli olup Sarıyer'e yerleşen gazeteci Esin Sungur, Sarıyer sanatçılarını bir röportaj dizisinde toplayacak. SABAH Gazetesi Yazıişleri Müdür Yardımcılığı görevinden sonra gazetelere veda edip, kurucuları arasında yer aldığı Thapz Sanat dergisinin Sarıyer Temsilciliğini üstlenen Sungur, projesine ilk olarak Enstalasyon sanatçısı, ressam ve tiyatrocu Alev Cınbarcı ile gerçekleştirdiği, üniversite ve sanat dünyasında ses getiren röportaj ile  başladı.

"Randevu defterimde ilk etapta uzun yıllar Güneş ve SABAH Gazetelerinde illüstrasyon çalışmaları yayımlanan Kamil Çakmak, resim ve heykel sanatçısı Emin Turan, Zekeriyaköy'de bale okulu açan Tan Sağtürk var" diyen Esin Sungur, röportaj projesine başlama gerekçesini şöyle açıkladı:

export_01"Sanatçılar eserlerini yaratım sürecine o kadar kendilerini kaptırıyorki halkla ilişkiler konusunda sınıfta kalıyor. Bu proje ile bir yandan üyesi olduğum Sarıyer ilçesindeki sanat gücünü ortaya çıkarırken, bir yandan da tecrübeli sanatçıların genç yeteneklere yol göstermesine aracı olacağım. Çünkü temsilciliğini üstlendiğim Thapz Sanat dergisinin takipçileri tamamen üniversitede okuyan gençlerden oluşuyor. Kendilerini ifade etmek için yol arayan bu gençlere sanatın çeşitli dallarında yetkinleşmiş ustaların tecrübeleri çok öğretici olacak. Röportajlarım Sarıyer'in, doğanın kucağına kaçan sanatçılar sayesinde sanatın kalbi olmaya başladığını gösterecek."

Yayın hayatına dijital olarak başlayan Thapz Sanat dergisinin kısa bir süre sonra basılacağı müjdesini veren Sungur, dergiyi de kapsayan Thapz çatısı altında ise üniversite gençliğine yeni iş olanakları, kendi projelerini gerçekleştirme imkanı sunduklarını aktardı.

Üniversite öğrencilerinin firması


Üniversite öğrencileri tarafından kurulan tekstil ve tasarım firması olan Thapz'in özel siparişlerden toplu siparişlere, okul kulüplerinden sosyal sorumluluk örgütlerine kadar geniş bir alanda çalıştığını belirten Sungur, kendisini çok heyecanlandıran bu üniversite şirketi hakkında şu bilgileri verdi:

"İlk olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde bir grup öğrencinin ellerinde doğan Thapz, zamanla İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, TPÖÇG, AEGEE, Gezi Makinesi, Yitik Ülke Yayınları, Cook Point ve OTP İstanbul ile çalışmaya başladı. Gençlerin örgütlediği geniş bir sosyal ağa sahip olmasıyla fark yaratan ve üniversite öğrencileri ile tekstil sektörü arasında bağ kuran şirket, kendi atölyesinde öğrencilerin özgün tasarımları ile bez çantalar, t-shirtler, kapşonlular, bufflar, yastıklar gibi tekstil ürünleri üretiyor.

Birlikte çalıştığı şirketleri, gençler arası geniş sosyal ağlarının dışında, afiş ve özel tasarımlarla ücretsiz tanıtan firmada, gelirin bir kısmı da günümüz gençliğinin hassas olduğu sokak hayvanlarının korunması, çevre bilinçlendirmesi, ücretsiz kurslar, kadın hakları ve küresel ısınma gibi toplumsal problemlerle ilgili sosyal sorumluluk projelerine ayrılıyor. Firmanın faliyetleri sadece üretimle kısıtlı da değil. Bu yaz ayları için sosyal ağı aracılığıyla bisiklet turları, film günleri, piknik ve organizayonlar gibi etkinlikler planlıyor. Bütün bu faaliyetlerin en güzel yanı ise kazancın yine üniversite öğrencilerine gitmesi. Onlar çalışıyor ve onlar kazanıyor."

Wep adres:

www.atolyethapz.sopsy.com