denizRumelikavağı Mahallesi Muhtarı Cevdet Bayraktar, denize girmek için plajları kullanan vatandaşların mayo ve bikinilerle çarşıda dolaştığını, bundan da yerel halkın rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak plaj sahiplerini uyaran bir yazıyı kaleme alıp, sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Cevdet Bayraktar şunları söyledi:

, “Mahallemiz, İstanbul Boğazı’nın plajlar bölgesi olması nedeniyle özellikle yaz mevsiminde ciddi bir ziyaretçi akınına uğramaktadır. Tabi ki gelen kalabalığın esnafımıza ekonomik açıdan girdisi olduğu gibi, çevre düzensizliği açısından da ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Özellikle de trafik yoğunluğu açısından sorun yaşanmakta ama buna da katlanmak zorundayız.

MAYO VE BİKİNİLERLE MAHALLE MERKEZİNDE DOLAŞANLAR OLUYOR

Ancak, plajlara gelen kalabalık açısından her zaman muhtarlığımıza intikal eden bir şikayet vardır ki bunda plaj işleticilerinin ciddi anlamda duyarsızlığı vardır.
Nedir bu sorun? Plajlara gelen insanlardan bazılarının plaj dışına (erkekler şortlu ve üstü çıplak şekilde, bayanlar bikini ve mayolarla) çıkıp mahalle merkezinde dolaşması halk arasında şikayetlere neden olmaktadır. Bu gibi sorunları zabıta ve polis marifetiyle çözmenizin imkanı yoktur. Bu duruma müsade etmemek, meydan vermemek sorunun ilk odağında başlamalıdır. Plaj işleticilerinin öncelikle plaj içinden söz konusu kıyafetlerle çıkılmasına müsade etmemeleri gerekmektedir. Bu uygulamayı yaptıkları takdirde, böyle bir sorunla karşılaşılmayacağı bir gerçektir. Bu gibi insanları uyarmak plaj sahiplerinin görevidir. Sadece gelen misafirlerden sağlanacak kazancın hesabı değil, toplumun duyarlı olduğu sorunların da hesabı yapılmalıdır. Çözümü çok basit olan bu soruna plaj sahiplerinin kararlı yaklaşım göstermelerini bekliyoruz.”

deePLAJ SAHİPLERİYLE TOPLANTI YAPILDI

Muhtar Cevdet Bayraktar mahallesi ile ilgili sorunu kamuoyu ile paylaştıktan sonra plaj sahipleri ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Muhtar ve plaj işletmecileri, mahalle merkezinde istenmeyen görüntü ve davranışlar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirttiler.

Öte yandan bazı plaj sahipleri ise vatandaşları dışarıya mayo ve bikini ile çıkmaları konusunda uyardıklarını belirterek, yine de çıkanlar olduğunu ifade ettiler. Ayrıca plaja araçlarıyla gelen vatandaşların gelişigüzel yerlere ve ara sokaklara park yapmasının da başka bir sorun yarattığı ifade edildi.

Not: Haberde kullanılan fotoğraflar başka bir sahil kentinde çekilmiş olup internetten alıntı yapılmıştır.