kut2Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğumu nedeniyle her yıl düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’nda, Kuran’ı Kerim ve ilahiler okutulup, vatandaşlara nohutlu pilav ikram edilip, Kuran-ı Kerim dağıtıldı.

Sarıyer Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği önce Sarıyer Spor Salonu’nda gerçekleştirildi ertesi günde İstinye eski tersane alanında düzenlendi. Spor salonundaki kutlamaya yoğun bir katılım olurken havanın soğuk olması nedeniyle İstinye'deki programa katılım beklenildiğinden az oldu.

kut7

Kutlama programına katılan vatandaşlara Sarıyer Belediyesi tarafından nohutlu pilav ikram edilirken, Müftülük de Kuran-ı Kerim okuttu.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sarıyer Müftüsü İbrahim Gemici, Türk Kızılayı Sarıyer Şube Başkanı Osman Güloğlu, İstinyeliler Derneği yöneticileri, muhtarlar, cami hocaları ile çok sayıda din görevlisinin katıldığı kutlama programı yaklaşık 3 saat sürdü. Program İlçe Müftüsü İbrahim Gemici'nin konuşmasının ardından yapılan dua ile sonaerdi.

TÜRK KIZILAYI KAN BAĞIŞ ÇADIRI KURDU

kut6

Kutlu Doğum Haftası etkinliğinin yapıldığı alanda ayrıca Türk Kızılay'ı tarafından kan bağış çadırı kuruldu. Kan bağışlayan gönüllüler arasında yer alan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ise iğneden korktuğunu belirtip, görevli hemşireden iğneyi göstermeden kullanmasını rica etti.

KAN VERME SIRASINDA GERGİN ANLAR YAŞANDI

kut5

Öte yandan kan bağışı için gelen Osman Bayraktar adlı vatandaş ile görevli doktor arasında tartışma yaşandı. Tartışma Adnan Ayber’in araya girmesiyle büyümeden sonaerdi.

Kan vermek için form doldurması gereken Osman Bayraktar formu kendisinin yerine bir yakınının doldurması üzerine Dr. Mustafa Kantar tarafından uyarıldı. Ancak bu duruma öfkelenen Osman Bayraktar, doktora hakaret etti ve üzerine yürüdü.  Dr. Mustafa Kantar sadece görevini yapmaya çalıştığını belirtip, formun kişisel bilgileri içerdiğini ve herkesin kendisi tarafından doldurulmasının kural olduğunu belirtti.

kut11

Ancak öfkeli Osman Bayraktar’ı sakinleştirmek pek mümkün olmadı ve kan bağışı yapmayarak, ''Bir bağışçı kaybettiniz.Tebrikler..''diyerek gitti.

SAADET PARTİSİ SARIYER GENÇLİK KOLLARI GÜL DAĞITTI

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sarıyer Gençlik Kolları üyeleri de vatandaşlara gül dağıttı. Saadet Partisi Gençlik Kolları yöneticilerinin yanısıra SP Genel Merkez Gençlik Kolları ve İl Gençlik Kolları yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte 1000 adet gül dağıtılırken, Hz. Muhammed’in (S.A V.) kutlu doğumu da insanlara bir kez daha hatırlatılmış oldu.