Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce ilçede yürütülen kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda açılan kurslar büyük ilgi görüyor.


Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen kurslar ilçe halkı tarafından büyük rağbet görüyor. İlçe halkına hem kültürel hem de ekonomik yönden büyük destek olan kursların akabinde de açılan el emeği göz nuru sergiler görsel şölenlere de sahne oluyor. Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açtığı 2 bin 200 çeşit kurs ile vatandaşlara hizmetlerini sürdürüyor. Başta okuma-yazma kursları olmak üzere, el sanatları, müzik, emlak danışmalığı, bilgisayar, çocuk gelişimi, hijyen gibi kursları başarıyla sürürden Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, önümüzdeki dönemde yeni projelerle Sarıyerlilere hizmete hazırlanıyor.

Lise öğrencilerine özel proje!


DSC_0747 Sarıyer Halk Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarını Sarıyer Posta Gazetesi Haber Müdürü Selçuk Arslan’a değerlendiren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özay Sert, hizmet vurgusu yaptı. 3 ay önce göreve başlayan Sert, hedeflerinin Sarıyerliler için nitelikli hizmet olduğunu söyledi. 2 bin 200 çeşit kurs açtıklarını belirten Sert, “Kurumumuz bünyesinde sabit kurslarımız mevcut bu kursların yanı sıra dönemsel olarak vatandaşlarımızın isteği üzerine gerekli sayıya ulaşıldığında kurslarımızı halkın hizmetine açıyoruz. Kurum olarak önemsediğimiz kursların başında okumaz-yazmaz kurslar geliyor. Okuma yazma bilmeyenlerin oranına baktığımızda bir hayli yüksek olduğunu görmekteyiz. İşe bu sorunu çözmekle başladık. Okuma yazma bilmeyenleri belli testlere tabi tutarak seviyelerini belirliyoruz. Ondan sonra da eğitimlerine başlıyoruz. Bu eğitim süreci sonunda kendilerine gerekli belgeleri veriyoruz. Tabu bu kurslar kendilerine en yakın okulda açılacak. Ayrıca önümüzdeki dönmeden itibaren kurumumuz bünyesinde lise öğrencilerine dönükte bir takım çalışmalar var. Lisede okuyan öğrencilerimize katkı sunmak amacıyla destek ve yetiştirme kursları açacağız. Lisede okuyan öğrenciler bu imkanlardan yararlanabilecekler” şeklinde konuştu.

Hijyen kursların ilgi büyük


Önemsedikleri diğer bir çalışmanın hijyen kursları olduğunu belirten Sert, “Hizmet alanında bir çok kurslarımız var. Bizler yürüttüğümüz çalışmalarla aslında bir algıyı yıkıyoruz. Toplumda halk eğitim kursları denildiği vakit hobi kursları akla geliyor. Bizler şimdi işte çocuk gelişimi, emlak danışmanlığı gibi kursları açarak meslek edinmeye dönük hizmetlerde veriyoruz. Yılda 6 bin kişi kurslarımızda yararlanıyor. Tabu rakama hijyen kurslarımıza katılanları dahil etmiyoruz. Bir de önemsediğimiz kurslardan birisi hijyen kurslarıdır.  İş yerlerinde alınması gereken hijyen kurarlarına ilişkin başlatılan bir kurstur. Bu kurs ile iş yerlerinin hijyenik olması amaçlanıyor. Bizler de kurum olarak gelen talepleri değerlendirdik ve talebe cevap veriyoruz. Şu anda kadar 5 bin kişi bizden hijyen kursu almıştır” dedi.

Önümüzdeki dönemde Sarıyer için önemli projelere imza atacaklarının altını çizen Sert, sözlerini şöyle sürdürdü:  Bizler toplumun farklı kesimlerine hizmetlerimizde devam edecek. Özellikle de engelli vatandaşlarımıza dönük projeler geliştireceğiz. Onların sosyal yaşamını kolaylaştıracak her türlü projeler hayata geçireceğiz. Ayrıca yılsonu etkinlikleriyle Sarıyer’in kültür ve sanatına katkı sunacağız. Sarıyer’in kültürünü tanıtıcı projelere imza atacağız” ifadelerini kullandı.