1“SARIYER'İ ÇOK SEVİYORUZ”

Yapı Kredi Bankası’nın İtalyan CEO’su Carlo Vıvaldi, ailesiyle birlikte Sarıyer’e yerleşti. Vivaldi’nin eşi Patrizia Vıvaldi, iki kızının katıldığı mini voleybol turnuvasın izlerken Sarıyer’i çok sevdiklerini ve daha uzun süre kalmak istediklerini söyledi.

Yaklaşık iki yıl önce İstanbul’a gelip, Sarıyer’e yerleştiklerini söyleyen Patrizia Vıvaldi, Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya, Türklerin İtalyanlara çok benzediğini ve Sarıyer’de çok sıcak dostluklar kurduklarını söyledi. Türk insanlarıyla iletişim kurabilecek kadar Türkçe öğrendiğini ve dilini ilerletmeye çalıştığını belirten Vıvaldi, Yapı Kredi Bankası hisselerinin yüzde 49’unun bir İtalyan şirketine satılmasından sonra göreve başlayan eşinin iki yıllığına Türkiye’de görevlendirildiğini belirtti. Patrizia Vivaldi, “Eşimin iş sözleşmesi iki yıllık. Süresi doluncaya kadar buradayız. Eğer yeni bir sözleşme yapılır da burada kalmaya devam edersek çok mutlu oluruz” dedi.



Kızları 15 yaşındaki Chiara ve 13 yaşındaki Elena’nın British İnternational School’da öğrenim gördüklerini ve aynı zamanda Sarıyer Belediye Spor Kulübü Voleybol Takımı’nın altyapısında oynadıklarını söyleyen Patrizia Vivaldi, “Kızlarım da İstanbul’u çok sevdi. Burada kendilerine iyi arkadaşlar edindiler. Burası onlar için de güzel bir ortam. En azında iki daha burada yaşamak isteriz” diye konuştu.