yazSarıyerli yazarlar kervanına bir yenisi daha eklendi.  Sarıyer’in tanınmış esnaflarından Hüsnü Yazıcı, uzun yıllar Osmanlı arşivlerinden araştırarak “Dünden bugüne Sarıyer’in Bahçeköy’ü adlı kitap yayınladı.

 Bahçeköy'lü Hüsnü Yazıcı, dedelerinin geldiği Karacaova Bölgesi mübadillerini konu alan kitabı ile Sarıyerli mübadillere geçmişin zor günlerini anlattı.

Sarıyer'de Mübadiller Derneğinin kuruluş çalışmalarını başlatıp, kurucular arasına yer alan Hüsnü Yazıcı gerçekleştirdiği gezilerle, mübadillerin geldiği bölgelere giderek incelemelerde bulundu. Yazıcı Türkiye ve yurtdışında önemli arşiv çalışmaları da yaptı. Hiç abartmadan, mizansen yapmadan, tamamen belgesel niteliğinde bir eser yaratan Yazıcı, Bahçeköy'ün tarihçesini, Bahçeköy'ün kurucu ailelerini, eğitimini, Orman Fakültesi’ni, kemerleri, bentleri, piknik yerlerini, Belgrad Ormanı’nı, Petra Köyü, Atatürk Arberatumu’nu, mübadillerin mesleklerini, örf ve geleneklerini, alışkanlıklarını, tarihi eserleri, tarihi ağaçları, muhtarlıkları, dernekleri, Bahçeköy'den yetişenler ve iz bırakanları yalın dille anlattı. Yazıcı ayrıca yurtdışı gezilerinde bulundukları bölgeler hakkında bilgi de verdi. Bahçeköy’le ilgili önemli eser bir meydana getiren Yazıcı çok ilgi çekecek ve kaynak kitap olarak başvurulabilecek eser ortaya çıkardı.