Bir zamanlar İstanbul’un en gözde tatil mekanlarında birisi olan ve söylentilere göre İran Şahı’nın da  tatil için geldiği Kilyos sahilleri  adeta kaderine terk edilmiş durumda . İskeleye bırakılan atık av malzemeleri ve denizde biriken yağ tabakasının sahilde oluşturduğu kirlilik olayın boyutunu gözler önüne seriyor.


Modern dünya kenti olamaya aday olan Sarıyer’de başta çevre olmak üzere yaşanan çeşitli sorunlar tepkiye DSC_1178neden oluyor. Tarihiyle, kendine özgü doğa güzelliğiyle İstanbul’un en gözde mekanlarından birisi olan Kilyos sahili, bırakılan çöp yığınları ve denizde biriken yağ tabakasının yaydığı koku ve pis görüntüden geçilmiyor.  Sahilde oluşan yosunlar ise denize girecek olan vatandaşla için tehlikeye neden oluyor.  Yaklaşan yaz sezonu öncesi sahilin bu halde olması tepkilere neden olurken, sahildeki çöplerin ne zaman kaldırılacağı ve sahilin yaz sezonu için ne zaman hazırlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Bir zamanların en gözde mekanlarında olan Kilyos’ta ise vatandaşlar duruma tepkili.  Başta temizlik olmak üzere gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen vatandaşlar Kilyos’un eski prestijine kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

Haber: Selçuk Arslan