Türkiye Master ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Büyük bir heyecana sahne olan lige dair değerlendirmede bulunan Gürsu, “Türkiye Futbol Federasyon’un bu konuda bizi desteklemelerini, el atmalarını bekliyoruz” dedi.


Geçen yıl kurulmasına rağmen büyük ilgi gören Türkiye Master ve Veteranlar Futbol Ligi’nde heyecan sürüyor. Gruplarından mücadele eden ve başarılı olan takımların katılımıyla Türkiye Şampiyonası düzenleniyor. Şampiyona öncesi Türkiye Master ve Veteranlar Futbol Ligi Federasyonu Başkanı Kenan Gürsu, ligi ve önümüzdeki sezona dair değerlendirmede bulundu.

“Lige yoğun ilgi var"


DSC_1061Böylesi bir ligi kurmasındaki amacının, turnuva şeklinde devam eden futbol mücadelesini bir düzene kavuşturmak olduğunu belirten Gürsu, “Çevremize baktığımızda spor yapanlar özellikle de futbol ile uğraşanlar beli bir yaştan sonra bırakmak zorunda kalıyor. Bu süreçte kendilerini mutu his ediyorlar bazı arkadaşlarımız neredeyse hayattan kopacak duruma geliyor. Bunun yanında yer yer düzenlenen turnuvalarla bu sporu sürdürenler de oluyor. Ama dışarıdan bakıldığı zaman düzensiz bir yapının olduğunu görmek mümkün. Bizlerde bu düzensizliği ortadan kaldırmak, takım ruhu, birlikteliği ve kardeşliği yaratmak adına böylesi bir işe başladık. Türkye’de 400 ile 500 arasında takım var. Bunların hepsini bir araya getirdik. İlk olarak bölgesel başladık. Daha sonra yapılan toplantılar ve görüşmeler sonrası ulusal hale getirdik. İlgi çok yoğun oldu. İnsanlar spor sayesinde mutlu oluyorlar, kardeşlik ve dostlu çoğalıyor. Önemli olan insan sağlığı, sağlık için spor önemli. Şartlarımız arasında en önemli kriter sağlık raporudur. Futbolu güzelleştirme çabamız devam edecek” şeklinde konuştu.

“Futbol federasyonundan desteklemelerini bekliyoruz”


Yoğun çabalar sonucu böylesi bir ligin kurulduğunu dile getiren Gürsu, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve çeşitli kurum ile kuruluşların ligi desteklediğini sözlerine ekledi. Amaçlarının profesyonel bir lig oluşturmak olduğunu söyleyen Gürsu, “Futbol ayrı bir dünya. Gittiğimiz maçlarda büyük ilgi vardı. Bu bağlamda arkadaşlıklar, dostluklar kuruldu.  Bizler tüm takımlarımızı tüm bu güzelliklerin hepsini bir çatı altında topladık. İşte lige katılacak olan takımların resmi olmasını sağladık. Dernek olmayan takımları lige katmayacağı söyledik. Takımlar da dernekleşme süreçlerini tamamlayıp başvurularını yaptı. Bizlerde bu süreçte eksiklerimizi gördük. Bu nedenle önümüzdeki sene biraz daha hazırlıklı olacağız. Dernek ya da şirket statüsünde olmayan takımlar lige katılmayacak. Takım oyuncularının hepsinden gerekli sağlık raporları ve diğer tüm resmi işlemler istenecek. Oyuncuların lisansları çıkartılacak. Lisansı olmayan oyuncu oynayamaz. Saha güvenliği, sağlık hekimi ve gözlemcimiz olacak. Tüm bunları kendi bütçemizle yapıyoruz. Futbol federasyonun bu konuda bizi desteklemelerini el atmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Futbola ailemizle takip etmeliyiz”


13-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 2014-2105 TMVFL Türkiye Şampiyonası dair de bilgi veren Gürsu, “Lig sonunda her bölgenin ilk 3 takımı şampiyonaya katılıyor. Türkiye Şampiyonası çok görkemli olacak. Maddi olarak takımlara yüklenmek istemiyoruz. Sponsor bulmalılar. Asıl yaptığımız sosyal hizmet. Biz bunu gönülden yapıyoruz. Aile bir devlet. Aile yoksa devlette yok. Futbola ailemizle takip etmeliyiz. Futbol sosyal hayatta bir düzen getiriyor” dedi.