bb“VATANDAŞIMIN EVİNDE GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN”

Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Geleneksel Hıdırellez Şenliği Çayırbaşı Stadyumu’nda yapıldı. Şenlikte konuşan Belediye Başkanı Şükrü Genç, kentsel dönüşüm konusuna da değindi ve, “Vatandaşımın evinde gözü olanın gözü gözü çıksın” dedi.

Hıdırellez Şenliği’ne katılanlar doyasıya eğlenirken Roman Halk Oyunları gösterisi de büyük ilgi gördü.H

 ‘Esmer Vatandaş’ olarak da bilinen Romanların yoğun olarak katıldığı şenlikte konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç “Romanlar dünyanın gökkuşağıdır” diyerek iltifat etti.

Şenlikte Lale Şenpınar, Lapsekili Yaşo, Hüzün, Kobra Murat ve Tarık Mengüç sahne alıp, izleyicilerin eğlenmesine katkıda bulundular.

Şenliğin açış konuşmasını yapan Marmara Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Serdar Özbayraktar, “Ne mutlu bize ki pırıl pırıl bir belediye başkanımız var. Kendisine çok şey borçluyuz” dedi.

ŞÜKRÜ GENÇ: “VATANDAŞIMIN EVİNDE GÖZÜ OLANIN GÖZÜ ÇIKSIN”B

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de, şarkıcı Hüzün’e bir buket çiçek verdikten sonra izleyicilere hitaben bir konuşmada bulundu ve, “Gökkuşağının olmadığı bir gök hiç bir zaman o derinliğini bulamaz” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerini ifade ederken, “Vatandaşlarımızın evinde gözü olanların gözü çıksın” diyen Başkan Genç şöyle devam etti:

Buna izin vermeyecek olan da sizlersiniz. Biz zaten varız buradayız. Hep elele verdiğimizde, beraber olduğumuzda bu işi kimse başaramayacak. Etrafta eli çantalı hokkabazlar dolaşıyor, biz bunlara izin vermeyeceğiz. İnsanlar arasında farklılığın olmaması gerekir. Eğer kent varsa toplum varsa, inanların barış içinde yaşanması isteniyorsa herkes olmak zorunda, bu işe hiçbir zaman izin vermememiz gerektiğini özellikle sizler anlamalısınız. Şunu özellikle bilin, benim gönlüm hep sizinle beraber. Gökkuşağının eğer sekizinci rengi varsa sizinle o sekizinci renk olmak istiyorum. Bunu da ancak birlikte sağlayabiliriz.D

Hıdırellez Şenliği’ne CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Ercan Cengiz, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz de katıldı.

Ayrıca CHP, AK Parti ve MHP’li bazı belediye meclis üyeleri de katılanlar arasında yer aldı.

(Fotoğraf:Havva TOKGÖZ)