Teşkilat içi eğitimde bir araya gelen AK Parti Sarıyer, İkbal Gürpınar’dan kişisel gelişim eğitimi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin’den sosyal hizmetler hakkında bilgi aldı.  


AK Parti Sarıyer, Teşkilat içi eğitimlere hız verdi. Hafta içinde Sarıyer Kaymakamlığı konferans salonunda bir araya gelen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, kişisel gelişim ve Sosyal hizmetler faaliyetleri hakkında bilgi aldı. AK Parti Sarıyer Tanıtım Medya Komisyonundan İkbal Gürpınar’ın organize ettiği etkinlikte partililer önce, Gürpınar’ın sunumuyla kişisel gelişim ve kaliteli yaşam konusunda, daha sonra da İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Önal İnaltekin’in sunumuyla sosyal hizmetler faaliyetleri konusunda bilgilendiler.

İlk olarak kaliteli ve mutlu yaşam konusunda bir sunum yapan İkbal Gürpınar, hapishanelerin kendilerince haklı sebeplerle cinayet işleyenlerle dolu olduğuna dikkat çekerken, bu örnekten yola çıkarak, “haklılık, eşit değildir mutluluk” dedi. Partililere, olumsuz söylemlerle ve kendilerini olumsuz hissettiren olaylarla hayatlarını olumsuz etkilememeleri önerisinde de bulunan Gürpınar, “en son ne zaman mutlu olduğunu hatırlamayan insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz. Mutluluk nedenlerimizi ve yaşama gayemizi asla unutmamalıyız” dedi.

Gürpınar’ın keyifli ve izleyenlerin hayata bakış açısını değiştirecek sunumunun ardından kürsüye, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Önal İnaltekin geldi. Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığının, bu alanda devrim olarak nitelendirilen hizmetlerine değinen İnaltekin, vatandaşın bu hizmetleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

İnaltekin’in konuşmalarında en dikkat çekici kısımlardan biri engelli vatandaşlarımıza tanınan kolaylıklar oldu. Engellilerin mutlaka engelli raporu alıp, %45 engellilerin engelli kimlik kartı çıkarmaları halinde engellilere mahsus ücretsiz seyahat, muayene gibi pozitif ayrıcalıklardan yararlanabileceklerini ifade eden İnaltekin, “özür oranı % 70 in üzerinde olan bakıma muhtaç ağır engelli kişilerin yakınlarına aylık 1 net asgari ücret ödemesi yapılmaktadır. Bu yardımdan yararlanmak isteyen kişilerin kişi başına düşen aylık gelirlerinin asgari net ücretin üçte ikisinin altında olması gerekmektedir.” dedi.

Konuşmasında yardıma muhtaç kişilere yönelik çalışmalara da değinen Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürü, yapılan yardımları özetle şu şekilde sıraladı:

“Şehit ve gazi yakınlarının bakanlığımızda istihdamları, ücretsiz seyehat, özel eğitim, hastanelerden yararlanma, şehit yakınlarına maaş gibi birçok ayrıcalıkları var. Eşi hapiste veya çocuğu askerde mağdur ailelere evlerine gidip, birebir dokunarak uzmanların tespitiyle birkaç modelde destek oluyoruz. Kadına şiddeti önleme amacıyla Florya Şiddet İzleme ve Önleme Merkezine yönlendirilen mağdurları, hem şiddete uğrayanları, hem de uygulayanları rehabilite çalışmalarımız var. Fakir, yaşlı, şartlı eğitim dahil yardıma muhtaç vatandaşlarımızı Sosyal Hizmetler Merkezimize mutlaka yönlendirin.”