yol1BU YASAK GÖSTERMELİK Mİ?

Türkiye’de çıkarılan kanun ve yönetmelikler uygulama sahasında tam yerine oturmadığı ve uygulayıcı birimler tarafından gereği gerektiği gibi yerine getirilmediği için havada kalıp, göstermelik olmaktan ileri gitmiyor. Örneğin ana vade üzerine dikilip, adeta sürücülerin gözünün içine sokulan bu ‘1. Derece Acil Ulaşım Yolu- Park yapılmaz’ tabelası gibi.

PARK ETMEK YASAKMIŞ  KİMİN UMURUNDA?yol5

Emirgan’daki çay bahçelerine ya da kafeteryalara gelen müşterilerin anahtarlarını teslim ettiği valeler bu araçları işletme önüne ve arka sokaklara park ediyor, yer bulamazlarsa da yasak olduğu halde cadde kenarına diziyorlar. Özellikle haftasonları araçların vızır vızır geçtiği, yayaların yürümekte zorlandığı bu kesimde yaşanan trafik keşmekeşi nedense bir türlü son bulmuyor. Zaman zaman yoldan geçen trafik polisleri araçların bulundukları yerden kaldırılması konusunda uyarı anonsu yapsalar da yasak çiğneme olayı olduğu devam ediyor.yol6

SORUN VALELERDEN KAYNAKLANIYOR

Buradaki valelerin çalışma şeklini ve davranışlarını izleyen vatandaşlar ise her şeyin bu valelerin kontrolü altında olduğunu ve buradaki keşmekeşin öncelikle valelerin çalışma şekline çekidüzen verilerek yok edileceğini belirtiyorlar.

Bu arada şehrin herhangi bir yerine yanlış park etmiş araçları gözünün yaşına bakmadan anında alıp götüren trafik çekicilerinin de neden burada caydırıcı önlem almadığı da merak ediliyor.