ÖZEL HABER

Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, yıllardır Zekeriyaköy’de hizmet veren PTT’nin habersiz bir şekilde şubesini kapatıp taşınmasına tepki gösterdi.

İşlem için Zekeriyaköy’deki PTT’ye gelen vatandaşlar şubenin kapatıldığını görünce hem şaşkınlık yaşadı hem de tepki gösterdi.

Zekeriyaköy Muhtarı olduktan sonra ilk icraatının köye PTT Şubesi’nin açılmasını sağlamak olduğunu söyleyen Özkaya, “Göreve başladıktan sonra ikinci yazışmamda PTT’nin Zekeriyaköy’e bir şube açmasını talep ettim. Gerekli yazışmaları ve başvuruları yaptıktan sonra şubeyi açtılar” dedi.

“Haber vermeden şubeyi taşıdılar”

PTT’nin geçtiğimiz günlerde habersiz şekilde köy içerisindeki şubeyi kapatmasına tepki gösteren Özkaya, “Kesinlikle bize ne yazılı ne de sözlü bir bilgi geldi. Bu taşınmadan kesinlikle haberimiz yoktu. Fakat onlar aylar öncesinden kararlarını verdi. En azından haber verebilirlerdi” diye konuştu.

Belediye o iddiayı yalanladı

PTT’nin şubeyi kapatmasına gerekçe olarak Sarıyer Belediyesi’nin yüksek kira istemesini gösterdiğini ifade eden Özkaya, “Bize belediyenin yüksek kira istediği bahanesiyle geldiler. Fakat ben belediye ile temaslarda bulundum ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söylediler” ifadelerini kullandı.

“Valiliğe dilekçemizi verdik”

İstanbul Valiliği’ne dilekçe verdiklerini söyleyen Özkaya, “Sadece Zekeriyaköy’deki PTT Şubesi’nin kapatıldığını düşünürken, Emirgan ve Derbent Mahallesi’nde ki şubelerinde kapatıldığını öğrendik. Diğer muhtar arkadaşlarla birlikte valiliğe gidip dilekçemizi verdik. Sağ olsunlar ilgileneceklerini söylediler. Yaptığımız başvuru sonrasında bize haftanın belli günleri köy içerisinde mobil araç ile hizmet verme teklifinde bulundular. Görüşmelerimiz sürüyor. Biz kalıcı bir çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.