Geçtiğimiz yıl hizmete açılan İstanbul Havalimanı Zekeriyaköy’e olan ilgiyi arttırırken, bölge esnafının da yüzünü güldürdü.

Sadece Sarıyer’in değil, İstanbul’un da en gözde yerleşim bölgeleri arasında yer alan Zekeriyaköy’de İstanbul Havalimanı bereketi yaşanıyor.

BÖLGEYE OLAN TALEP ARTTI

İstanbul Havalimanı’nın Zekeriyaköy’e yaklaşık 20 dakikalık mesafede olması dolayısıyla yatırımcıların ve üst düzey yöneticilerin bölgeye olan talebini arttırdı. Son 3 ay içerisinde özellikle Türk Hava Yolları’nda görevli pilot, hostes ve üst düzey yöneticilerin Zekeriyaköy’e satılık ve kiralık dairelere yoğun ilgi gösterirken, yaşanan hareketlilik en çok bölge esnafını sevindirdi.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ ESNAF MUTLU

HAVAİST, yolcuları havalimanına götürmek için İstanbul’un çeşitli bölgelerinde belirli saat dilimleri arasında seferler düzenliyor. Bunlarda biri de Zekeriyaköy’deydi. Ancak sürpriz bir şekilde alınan kararla mahalledeki seferler iptal edilerek, Hacıosman - Sarıyer seferleri birleştirildi. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, alınan kararın iptal edilmesi ve ulaşımın yeniden başlaması için yetkililere çağrıda bulundular. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Otobüs seferleri kaldırılmadan önce 20 dakikaya gittiğimiz havalimanına şimdi 1,5 saatte gidebiliyoruz” şeklinde sitemlerini dile getirdiler. Zekeriyaköy esnafı ise dünyanın en büyük havalimanlarından biri olarak tarihe geçen İstanbul Havalimanı’nın getirdiği hareketlilikten oldukça memnun.

SARIYER POSTA