Sarıyer Posta Gazetesi olarak geçtiğimiz sayılarda da birçok kez gündeme getirdiğimiz Zekeriyaköy Varyantı'nda, aradan geçen yıllara rağmen herhangi bir önlem alınmadı.

Uzun yokuşu ve keskin virajları nedeniyle çok sayıda kazaya neden olan Zekeriyaköy  Varyantı, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte yeniden gündemde.

Herhangi bir çözüm bulunmadı

Özellikle yağmur ve kar yağdığında daha da tehlikeli hale gelen, adeta 'kaza geliyorum' dedirten varyant, çok sayıda maddi hasarlı kazaya neden oldu. Geçtiğimiz yıllarda Zekeriyaköy Komşuluk Birliği, Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya ve Zekeriyakölüler yaşanan kazalara dikkat çekmek için yolda eylem yapmalarına rağmen herhangi bir çözüm bulunmadı.

"Yetkililer bu yola bir çözüm bulsun"

Evlerine gitmek için her gün o yolu kullanan bölge halkı, gazetemize şunları söyledi: "Yolun kapatılması için gereken her yere defalarca başvuruda bulunduk. Ancak bir türlü netice alamadık. Önlem olsun diye yukarıya tak yapıldı. Kamyonlar ve büyük araçlar geçmesin diye. Ancak bu taklarda kaldırılmasıyla kamyonlar yine geçmeye başladı. Bu kazalar bekleniyordu. Yetkililer bu yola bir çözüm bulsun."

SARIYER POSTA