Doğası, temiz havası ve sakinliği ile son yılların en çok rağbet gören yerleşim yerlerinden olan Zekeriyaköy, son dönemlerde dizi ve film setleri nedeniyle adeta işgal altında.

Zekeriyaköy’ün, film çekimleri için kurulan setler yüzünden huzurlu günlerini aradığını ve bir film platosu haline geldiğini belirten mahalle sakinleri, bu durumun bir an önce çözülmesini istiyor.

BİRÇOK DİZİ ÇEKİMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Son yıllarda gösterdiği gelişim ile dikkatleri üzerine çeken ve özellikle pandemi sürecinden itibaren yoğun ilgi gören Zekariyaköy, aynı zamanda birçok dizi çekimine de ev sahipliği yapıyor. Fakat bu durum bölge sakinlerinin tepkisine neden oluyor.

“YAŞADIĞIMIZ YERDE BÖYLE BİR KAOS İSTEMİYORUZ”

Hemen hemen her gün bir film ya da seti Zekeriyaköy’ün caddelerini ve sokaklarını işgal ediyor. Konu ile ilgili açıklama Zekeriyaköy Komşuluk Birliği, şu ifadelere yer verdi: “Film setlerinin büyük ve oldukça fazla sayıda olan karavanları sokaklarımızı işgal ettiği için semt sakinleri evlerine, garajlarına giremez hale geldi. Hatta acil durumlarda ambulans, itfaiye gibi araçların geçişi dahil engellenmektedir. Kalabalık olan set ekipleri maske ve sosyal mesafe kurallarını ihlal ederek sokaklara kurulan masalarda, yemek yeme eylemleri gerçekleştiriyorlar. Pandemi kurallarını ihlal eden ekiplerden dolayı çevre sakinleri olarak endişe duyuyoruz. Dizi ve film ekipleri drone uçurup, kiraladıkları evlerin çatılarına kameralar kurarak özel hayatın gizliliği ilkesini de ihlal ediyor. Gece çekimleri yapan ekiplerin kullandıkları projektörlerin yaydığı ışık civarda oturan komşularımızı rahatsız etmekte olup; kullanılan jeneratörler ise kokusunun ötesinde sesi ile çevre kirliliği yaratıyor. Çekim ardından çöplerin bırakılıp gidilmesi ise yine çevre kirliliğine sebep oluyor. Yaşadığımız yerde böyle bir kaos istemiyoruz.”

SARIYER POSTA GAZETESİ