Türkiye'nin ilk imam hatip okulunu açan, eğitime 100'ü aşkın imam hatip lisesi kazandıran, barınma, iftar, kurban ve zekat faaliyetlerini başlatan İlim Yayma Cemiyeti'nin Genel Başkanı Yusuf Tülün, yapılan faaliyetler ve cemiyetin misyonuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

1994-1999, 2004-2009 yılları arasında Sarıyer Belediye Başkanı olarak görev yapan Yusuf Tülün, 11 Ekim 1951'de faaliyete başlayan ve Türkiye'nin en köklü kurumları arasında yer alan İlim Yayma Cemiyeti'nin Genel Başkanlığını yapıyor.

"İKİNCİ BİR ÜNİVERSİTE OLMA MİSYONUNU EDİNİYORUZ"

İlim Yayma Cemiyeti'nin rıza-yı bariyi gözetmenin dışında hiçbir beklentisi olmadan yapılan hayırlar ile faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Tülün, "Cemiyetimizin kaynağı sadece hassasiyetlerinin farkında olan, inanan kesimdir. Cemiyetimiz, zekatlarını, yardımlarını İlim Yayma Cemiyeti'nde değerlendirmek isteyen imkan sahipleri ile çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan yurtlarımızda öğrencilere kendi branşlarında akademik destek verirken, diğer yandan yaşayacakları ve yönetecekleri ülkeyi de değerleriyle birlikte tanıtarak ikinci bir üniversite olma misyonunu ediniyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizde ise dünyayı öğretmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"VATANINI SEVEN, KUR'AN-I KERİM'İ REHBER EDİNMİŞ GENÇLİK İSTİYORUZ"

Tülün, "Nasıl kumpasların içinde olduğumuzu, ne acılar yaşandığını, hangi tehlikelerle yan yana yürüdüğümüzü, hedefimizin ne olduğunu, dikleşmeden ama çizgimizden asla ödün vermeden yürümemiz gerektiğini aktarıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti olarak vatanını seven, devletine saygılı, milletine sevdalı, Peygamberini rehber edinen, Kur'an-ı Kerim'i rehber edinmiş gençlik istiyoruz" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ