Son dakika hava durumu verilerine göre İstanbul'da kar yağışı için beklenen saatlere girildi. Bir süredir pek çok kişinin gündeminde yer alan 'İstanbul'da kar ne zaman yağacak?' sorusuna cevap, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu tahminlere göre İstanbul'da kar yağışı bugün öğle saatleri itibariyle etkisini gösterecek. Tahminlere göre akşam saatlerinde ve gece itibariyle yoğun olması beklenen kar yağışının, kentte 20-40 cm arasında kar kalınlığı oluşturacağı aktarıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, beklenen yoğun kar yağışına ilişkin uyarı yaptı. Kar yağışı için bir uyarı da AFAD'dan geldi. AFAD, "Bu gece ve yarın, Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Bursa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

Beklenen kar yağışına ilişkin yapılan son dakika açıklamasında, "20-40 santimetre kalınlık Anadolu yakasında ilçelerde bekleniyor. Şehrin birçok ilçesinde 15 santimetre, Kocaeli'ye doğru 20 santimin üzerinde kar örtüsü bekliyoruz" ifadelerini kullandı. İşte, MGM'den alınan son dakika kar yağışı ve hava durumu bilgileri

Meteoroloji'nin son dakika hava durumu raporuna göre İstanbul'da kar yağışı bugün öğle saatleriyle birlikte yeniden etkisini göstermeye başlayacak. Meteoroloji'nin açıklamasında İstanbul'daki kar yağışının akşam saatlerinden sonra kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı belirtildi. İstanbul'daki kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiğini, kar kalınlığının ise 20-40 cm arasında olacağını açıkladı.

Kaynak: CNN