Yeniköy’de bulunan 5 katlı bir binanın girişindeki markette yangın çıktı. Yangında mahsur kalan vatandaşlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, bir otomobilde maddi hasar meydana geldi.
Yeniköy Mahallesi Nuripaşa Caddesi'nde dün saat 17.00 sıralarında 5 katlı bir binanın girişindeki marketin deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Market çalışanları, depoya inerek mahalle sakinlerinin de yardımıyla alevlere müdahale etmek istedi. Çabalara rağmen yangının söndürülememesi üzerine itfaiye ve polis ekiplerine haber verildi. Bu sırada, oluşan dumanın binayı kaplaması nedeniyle bazı vatandaşlar içeride mahsur kaldı.
Maddi hasar meydana geldi
Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri de yangına müdahale edip, mahsur kalan vatandaşları merdiven yardımıyla aşağı indirdi. Yangında, ölen ya da yaralanan olmazken büyük çapta hasar meydana geldi. Yangın sırasında depoda bulunan ve vatandaşlar tarafından çıkarılan bir otomobil de kısmen yandı.
Yangında izmarit iddiası
Yangına müdahale etmeye çalışan mahalle sakinlerinden Selim Tavşancı, dumanları görünce yardımcı olmaya çalıştığını belirterek, "Arkada kartonlar vardı. Büyük ihtimalle yukarıdan atılan sigara izmariti neden oldu. O da nalburun lastiklerine denk geldi. Müdahale ettik, söndürdük, bir araç yandı. Yaralanan falan yok. İtfaiye ve polis, işini yaptı. Mahsur kalanları itfaiye merdivenle indirdi" dedi.