1980’li yılların başında sadece 2 katlı 70 evin bulunduğu Zekeriyaköy, yaklaşık 500 nüfuslu bir köy statüsündeydi. Yıllar içerisinde inşa edilen lüks yapılar, 3. Köprü, Covid-19 pandemisi nedeniyle kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler ve İstanbul Havalimanı’nın yapılması ile birlikte İstanbulluların gözdesi haline gelen Zekeriyaköy’ün nüfusunda patlama yaşandı.

İstanbul’un yoğun trafiğinden ve günlük iş stresinden uzaklaşmak isteyen İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği Zekeriyaköy, ilçenin en kalabalık mahallelerinden biri oldu. Sarıyer’in cennet köşelerinden olan Zekeriyaköy, özellikle lüks villa ve sitelerin inşası sonunda son 35 yıldır büyük bir göç aldı.

EN ÇOK BÖLGE ESNAFINI SEVİNDİRDİ

3. Köprü ile İstanbul Havalimanı’na yakınlığı ile dikkat çeken Zekeriyaköy, bölge için hazırlanan özel projelerinden dolayı arazi fiyatlarında da büyük bir artış meydana geldi. Son 3 ay içerisinde özellikle Türk Hava Yolları’nda görevli pilot, hostes ve üst düzey yöneticilerin Zekeriyaköy’e satılık ve kiralık dairelere yoğun ilgi gösterirken, yaşanan hareketlilik en çok bölge esnafını sevindirdi.

ZEKERİYAKÖY İŞ MERKEZLERİNİN ARKA BAHÇESİ

Özellikle 1987 yılından itibaren köklü bir değişim sürecine girerek, hızla gelişmeye devam eden Zekeriyaköy, İstanbul’da oldukça azalan yeşil alanları ile de dikkat çekiyor. Garanti Koza projeleriyle gözde bölgeler arasında yer alan Zekeriyaköy, ülkenin önde gelen iş insanlarını ağırlıyor. Belgrad Ormanı ile Karadeniz arasında kalan, yeşilin her tonunu içerisinde barındıran bölge, Levent-Maslak hattındaki iş merkezlerinin arka bahçesi olarak kabul ediliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ